MApN retrage GRADELE CU NEREGULI. Printre NUMELE DE PE LISTĂ: Isărescu, Gheorghe Hagi, Pițurcă, Sorin Blejnar și Mihai Răzvan Ungureanu

MApN retrage GRADELE CU NEREGULI. Printre NUMELE DE PE LISTĂ: Isărescu, Gheorghe Hagi, Pițurcă, Sorin Blejnar și Mihai Răzvan Ungureanu
Publicat: 04/11/2012, 20:11
Actualizat: 04/11/2012, 20:11

Ministerul Apărării anunță că a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă din anii 2011 și 2012 pentru care s-au constatat nereguli, pe listele publicate din august de minister apărând o serie de personalități publice, de la Mugur Isărescu la Gheorghe Hagi.

Conform unui comunicat al MApN remis duminică agenției MEDIAFAX, „urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor și înaintare în grad a ofițerilor în rezervă din MApN, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 și 2012 în care nu au fost îndeplinite condițiile prevăzute de Legea 80/1995”.

Astfel, este vorba despre 316 persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011, 426 de persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2011, 77 de• persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012 și 16 persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2012.

Listele cu toate aceste persoane au fost făcute publice de MApN încă din luna august.

Guvernatorul Mugur Isărescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, fostul șef ANAF Sorin Blejnar și psihoterapeutul Aliodor Manolea se află pe lista MApN cu avansări în grad din 2011 și 2012 în care au fost constatate nereguli.

Totodată, în situația prezentată de Ministerul Apărării pentru avansările în grad din 2011 mai figurează analistul Bogdan Chirieac, primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, senatorul independent Chirvăsuță Laurențiu, fostul primar de Botoșani Cătălin Flutur, dar și fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

În plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Târgu Jiu, Florin Cîrciumaru, fostul șef al ANI Cătălin Macovei, fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Nicolae Ivășchescu, fostul șef al TVR Alexandru Lăzescu, senatorul UNPR Ovidius Mărcuțianu, fostul președinte al CJ Buzău Victor Mocanu, deputatul Dan Ilie Morega, deputatul Eugen Nicolicea,

De asemenea, în lista MApN apare și procurorul Codruț Olaru.

Pe lista MApN mai apar primarul din Pitești, Tudor Pendiuc, deputatul Cezar Preda, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, actualul primar de la Slatina, Darius Vâlcov, fostul director Metrorex, Gheorghe Udriște.

Totodată, în 2011 au mai fost acordate grade și fostului ministru de Finanțe Bogdan Drăgoi, deputatului Nicolae Păun, senatorului PDL Ion Rușeț și deputatului PDL Alin Trășculescu.

De asemenea, în lista înaintărilor în grad în rezervă mai apar fostul președinte al CJ Iași, Constantin Simirad și fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraș, precum și Emilian Schwartzenberg și realizatorul TV Vlad Enăchescu.

Și foști membri ai echipei de fotbal Steaua – generația ’86 apar pe listele cu avansări în grad cu nereguli din 2011. Este vorba despre Miodrag Belodedici, Gabi Balint, Ladislau Boloni, Helmut Duckadam, Adrian Bumbescu, Ștefan Iovan, Victor Pițurcă.

Totodată, apar pe lista MApN și Gheorghe Hagi și Dumitru Stîngaciu.

În aceste liste se regăseau și Laura Codruța Kovesi, Robert Turcescu și Kelemen Hunor, cărora, conform comunicatului MApN de duminică, le-au fost retrase gradele la solicitarea lor.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului