MApN trimite mai mulți militari și autospeciale pentru a ajunge la gravida din Robeasca

MApN trimite mai mulți militari și autospeciale pentru a ajunge la gravida din Robeasca
Publicat: 26/01/2014, 19:51
Actualizat: 31/03/2019, 02:08

Alți 35 de militari cu trei autospeciale 6×6 au fost trimiși pentru a participa la misiunea de evacuare-salvare a femeii însărcinate din localitatea Robeasca, aceasta fiind, potrivit lui Raed Arafat, cea mai gravă situație medicală cu care se confruntă autoritățile.

Conform MApN, militarilor din Brigada de Informații Militare, care continuă misiunea de evacuare-salvare a femeii însărcinate din localitatea Robeasca, județul Buzău, li s-au alăturat alți 35 de militari din Batalionul 47 Comunicații și Informatică cu 3 autospeciale 6×6.

Cea mai gravă situație medicală cu care se confruntă autoritățile este a gravidei din Robeasca, la care nu au reușit încă să ajungă echipajele, dar se încearcă toate variantele, moașa din comună fiind în legătură permanentă cu un ginecolog, spunea în urmă cu aproximativ două ore secretarul de stat Raed Arafat.

„Avem mai multe zone în care sunt înregistrate diverse cazuri medicale cum ar fi în județele Prahova, Buzău, Călărași, Brăila, dar de departe cea mai gravă este aceea a gravidei din Robeasca pe care ne concentrăm toată atenția. Din nefericire, până la această oră, niciun echipaj nu a reușit să ajungă până la ea, nici măcar șenilatele. De aceea, am luat decizia ca să punem în legătură moașa, care se află împreună cu gravida, cu un medic ginecolog”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

El a mai spus că între timp autoritățile încearcă toate variantele pentru a ajunge la gravidă. „Nu se pune problema să renunțăm, ba din contră căutăm toate soluțiile pentru a ajunge la ea”, a precizat secretarul de stat.

Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, după ce toate încercările, de aproape 12 ore, ale echipelor de salvare de la Buzău de a o prelua pe femeia însărcinată, în vârstă de 27 de ani, care trebuie adusă de urgență la spital pentru a i se face o operație de cezariană, au eșuat, a fost luată decizia de a se trimite forțe și de la Brăila, în speranța că așa se va putea ajunge la domiciliul gravidei.

„Avem patru utilaje acolo care încearcă să desfunde drumul și să preluăm femeia gravidă, s-o ducem la Făurei sau dacă va fi cazul la spital la Brăila”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX prefectul de Brăila Gheorghi OBreja.

Femeia la care încearcă să ajungă în prezent echipe de salvare atât din Buzău, cât și din Brăila trebuie să ajungă urgent la un spital, reprezentând o urgență majoră pentru că este pe punctul de a naște. Femeia de 27 de ani era programată la cezariană, însă nașterea s-a declanșat mai devreme decât se preconiza. Medicii trebuie să ajungă urgent la ea pentru că femeia trebuie dusă la maternitate și supusă unei intervenții chirugicale. Gravida se afla la casa părintească în localitatea buzoiană Robeasca, împreună cu șeful de post din comună. De la Buzău, spre Robeasca a plecat inclusiv o șenilată care a rămas blocată în nămeți la un moment dat, fără a putea ajunge la destinație.

Totodată, în județele unde a fost declarat cod roșu de ninsoare și viscol, misiunile militarilor pentru deblocarea căilor de acces continuă în localitățile Jirlău și Galbenu, din județul Brăila, precum și în orașul Râmnicu Sărat, unde acționează 30 de militari cu 4 autocamioane și o mașină de luptă a infanteriei, pe șenile, din Batalionul 3 Geniu, Batalionul 280 Infanterie și din Centrul de Instrucție pentru Operații Speciale.

Conform MApN, opt militari din Batalionul 280 Infanterie, de la Focșani, se deplasează cu un autocamion spre localitatea Vulturești, județul Vrancea, pentru evacuarea unor persoane înzăpezite, iar alți zece militari și un autocamion de la Batalionul 3 Geniu și doi militari și o mașină de luptă a infanteriei aparținând Batalionului 280 Infanterie, în configurație pentru evacuare medicală, execută o misiune în localitatea Vâlcele, județul Buzău, pentru transportul unei tinere gravide către spitalul din Râmnicu Sărat.

De asemenea, 12 militari ai Brigăzii 2 Logistică, ce transportau alimente în localitatea Fulga, județul Prahova, au participat și la salvarea-evacuarea unei femei însărcinate spre orașul Mizil.

Studenți ai Academiei Forțelor Terestre din Sibiu au transportat ceai, alimente, apă minerală și 40 de paturi pentru persoanele blocate la intersecția drumurilor dintre Brașov, Sibiu și Râmnicu Vâlcea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Un leac face mari minuni. Ajută după mesele încărcate de Paște
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani