Marele portar Gianluigi Buffon riscă să fie suspendat pentru blasfemie

Marele portar Gianluigi Buffon riscă să fie suspendat pentru blasfemie
Marele portar Gianluigi Buffon riscă să fie suspendat pentru blasfemie / Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 23/12/2020, 16:47
Actualizat: 06/04/2021, 15:16

Gianluigi Buffon, portarul echipei de fotbal Juventus Torino, este anchetat pentru că a rostit cuvinte care ar putea fi considerate blasfematoare în timpul meciului de campionat din weekend cu Parma, a indicat Federaţia italiană de fotbal, potrivit AFP.

De ce este acuzat portarul

Marele portar, încă în activitate la 42 de ani, ar fi utilizat o expresie blasfematoare adresându-se coechipierului său Manolo Portanova, în timpul întâlnirii de sâmbătă de la Parma (4-0). O înregistrare audio a permis Federaţiei italiene să deschidă o anchetă.

În urmă cu o săptămână, Bryan Cristante, fundaşul lui AS Roma, a fost suspendat un meci pentru blasfemie. El a fost sancţionat pentru o înjurătură lansată după ce a înscris un autogol în meciul câştigat cu 5-1 în faţa Bolognei, a indicat Lega Serie A într-un comunicat, fără să precizeze cuvintele incriminate.

Corupție în fotbal. Președintele FIFA, acuzat de fraudă fiscală. Giani Infantino este anchetat de Procuratura elvețiană

Probleme pentru președintele FIFA, vizat într-o nouă anchetă care vizează corupția din fotbal. Giani Infantino este anchetat de Procuratura elvețiană, un ofițer anunțând că există indicii conform cărora șeful FIFA s-ar face vinovat de „gestiune neloială”, anunța presa internațională în luna noiembrie.

Deși procurorul a vorbit doar despre un zbor cu avionul privat plătit de FIFA, presa notează că Infantino ar fi cercetat și pentru fraudă fiscală.

Infantino, cercetat pentru „incitare la abuz de autoritate”

Această nouă acuzaţie, care nu face formal obiectul unei anchete, se adaugă procedurii deschise pe 30 iulie împotriva lui Giani Infantino pentru „incitare la abuz de autoritate”, „violarea secretului funcţiei” şi „obstrucţionarea acţiunii penale”.

„În baza investigaţiilor efectuate privind zborul la bordul unui avion privat între Surinam şi Elveţia, datând din 2017, Stefan Keller este de părere că se impune o cercetare penală pentru gestiune neloială”, a anunţat Ministerul Public, în luna noiembrie, printr-un comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase