Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii în Guvernul Ponta, a anunțat creșterea salariilor bugetarilor cu 15 la sută și restituirea CAS-ul la pensii

Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii în Guvernul Ponta, a anunțat creșterea salariilor bugetarilor cu 15 la sută și restituirea CAS-ul la pensii
Publicat: 02/05/2012, 15:57
Actualizat: 06/05/2012, 11:13

Mariana Câmpeanu, ministrul nominalizat al Muncii în guvernul Ponta, a declarat că salariile bugetarilor vor fi reîntregite cu 15%, în timp ce pensionarilor le va fi restituit CAS-ul încasat ilegal.

„Este cert și pot să confirm că vom reîntregi salariile cu 15% și vom restitui pensionarilor banii care au fost opriți în mod abuziv prin contribuția de sănătate care a fost calculată la întreaga pensie. Acest lucru pot să confirm. Termenele, cum, când, în tranșe egale, în două-trei tranșe, asta se va stabili de următorul guvern, dacă va fi validat de Parlament”, a spus Câmpeanu la un post de televiziune.

Premierul desemnat, Victor Ponta declarase luni, după întrevederea cu delegația FMI, BM și CE, că, din cifrele economice din acest moment, există premise pentru revenirea salariilor la nivelul din 2010, el precizând că acest lucru ar presupune o schimbare a țintei de deficit.

„Din cifrele existente în acest moment, sunt premise, într-adevăr. Dar asta presupune o schimbare a țintei de deficit”, a spus Ponta, comentând astfel declarațiile ministrului de Finanțe din Cabinetul Ungureanu, Bogdan Drăgoi, care precizase că premisele revenirii există, acestea fiind create de Guvernul PDL, potrivit Mediafax.

Ponta a spus că, deși creează probleme pentru deficit, revenirea salariilor la nivelul din 2010 reprezintă o prioriate pentru USL. „Reprezintă pentur noi o prioritate (reîntregirea salariilor, n.r.) . Și cam tot ce reprezintă pentru noi o prioritate eu cred că se va întâmplă până în noiembrie”, a spus Ponta.

El a menționat că Guvernul USL va restitui banii pentru pensionari chiar înainte de revenirea salariilor la nivelul din 2010. „Pensiile – chiar înaintea revenirii salariilor, dacă vă referiți la acea contribuție încasată ilegal de 5,5% pentru pensiile peste 740 de lei, aceea e chiar – dacă reîntregirea salariilor și măsurile economice de relansare economică reprezintă prioritatea numărul unu, aceea reprezintă prioritatea numărul zero”, a spus Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cătălin Bordea, ARS la bani după ce a câştigat America Express? Producătorii au luat foc,...
FOTO. Imagini hot cu soția lui Dan Petrescu în costum de baie! Cum arată la...
GALERIE FOTO Patru morți și trei mașini Porsche implicate într-un accident rutier groaznic petrecut în...
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu...
Banca Transilvania vinde o mașină cu motorul și cutia defecte. Merită “Cinciarul” 5000€?
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Cifrele României doboară Ungaria. Capitolul la care vecinii au fost ajunşi din urmă
Adevărul despre Visuri la Cheie. Ce se întâmplă, de fapt, în emisiunea de la Pro...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Vestea dimineții despre Maia MORGENSTERN! Anunţ de ultimă oră despre marea actriţă a României
Oana Lis, diagnosticată cu o boală teribilă. „Mi s-a părut ceva ciudat și am mers...
Horoscop marți, 28 martie 2023. Zodia care are probleme cu banii