Mariana Câmpeanu: Pensiile vor crește anul viitor cu 3,75%, iar salariile cu 3%

Mariana Câmpeanu: Pensiile vor crește anul viitor cu 3,75%, iar salariile cu 3%
Publicat: 10/10/2013, 09:35
Actualizat: 04/09/2019, 16:31

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a afirmat că în 2014 pensiile vor crește cu aproape 4%, iar salariile bugetarilor cu circa 3 procente.

„Pensiile vor fi indexate cu 100% rata inflație și 50% din creșterea reală a salariului mediu pe economie, înseamnă un procent de 3,75% creștere, de asemenea se prevede și o mărire a salariilor în sectorul bugetar 3%”, a spus Mariana Câmpeanu, la Realitatea TV.

În privința alocațiilor copiilor, ministrul Muncii afirmă că se caută soluții, în special pentru a-i ajuta pe cei care provin din familii defavorizate.

„România are o mare problemă, e singura țară care nu poate să acorde alocațiile copiilor în funcție de veniturile părinților. Am discutat și cu ministrul învățământului să gasim și alte forme, să marim numărul de burse pentru copiii săraci”, a mai spus ministrul.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marți, în dezbaterile din Comisia de muncă din Senat, că Guvernul analizează mărirea alocației pentru copii, luându-se în calcul ca, prin revizuirea Constituției, mărirea să fie diferențiată, în funcție de venituri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase