Mario Balint, fiul lui Sile Cămătaru, s-a predat la Secția 24 Poliție

Mario Balint, fiul lui Sile Cămătaru, s-a predat la Secția 24 Poliție
Publicat: 08/02/2013, 20:14
Actualizat: 02/02/2019, 18:32

Mario Balint, fiul lui Vasile Balint (zis Sile Cămătaru), s-a predat, vineri seară, polițiștilor de la Secția 24 din București, urmând să fie dus în arestul central al Poliției Capitalei, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliție.

Polițiștii de la Serviciul Urmăriri îl căutau pe fiul lui Sile Cămătaru pentru a-l reîncarcera, după ce vineri au primit mandatul de arestare a acestuia de la Judecătoria Sectorului 4.

Potrivit surselor citate, Mario Balint trebuie încarcerat după ce Judecătoria Sectorului 4 a revocat măsura liberării provizorii sub control judiciar decisă de magistrați în dosarul de cămătărie în care acesta este cercetat.

În 10 decembrie 2012, procurorii au cerut instanței Judecătoriei Sectorului 4 revocarea măsurii liberării provizorii sub control judiciar dispuse în ianuarie 2012 în cazul lui Nuțu Mario Balint.

Cererea a fost judecată în 6 februarie, după două amânări, iar vineri instanța a dispus revocarea măsurii, Mario Balint urmând să fie reîncarcerat.

În 10 ianuarie 2012, Judecătoria Sectorului 4 a decis eliberarea din arest, sub control judiciar, a lui Mario Nuțu Balint, fiul lui Sile Cămătaru. Acesta fusese încarcerat la 22 decembrie 2011, în dosarul în care este acuzat de cămătărie.

Instanța Judecătoriei Sectorului 4 i-a impus atunci lui Mario Balint o serie de interdicții, printre care să nu poarte armă, să nu ia legătura cu inculpații și martorii din dosarul în care este cercetat, să nu depășească limita teritorială a Bucureștiului, să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lui, conform programului întocmit sau ori de câte ori este chemat.

„În temeiul art. 160(2) alin. 32 cod proc.pen., atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, se va lua față de acesta măsura arestării preventive”, potrivit deciziei instanței.

În 16 ianuarie 2012, Tribunalul București a decis definitiv că Mario Balint poate fi eliberat sub control judiciar, menținând toate interdicțiile stabilite de Judecătoria Sectorului 4, mai puțin aceea de a nu se apropia și de a nu comunica direct sau indirect cu Vasile Balint.

Mario Balint a recunoscut în fața instanței care a judecat cererea lui de eliberare din arest că a împrumutat bani unor persoane, dar a arătat că s-a oprit din a da bani cu dobândă în 23 noiembrie 2011, la o zi după ce legea care incriminează cămătăria a apărut în Monitorul Oficial.

„Niciodată nu am oferit bani, tot timpul am fost căutat, mi-au fost ceruți bani. Eu le dădeam bani pentru că mă implorau. Le trebuiau acești bani pentru a fi dați mai departe altora, care îi terorizau. De mic copil am făcut și eu… Am vândut parfumuri, mi-am strâns niște bani. Nu am mai dat bani după ce a intrat în vigoare legea. Tatăl meu (Sile Cămătaru – n.r.) nu m-a învățat niciodată de rău. Mi-a spus întotdeauna să-mi văd de treaba mea, să merg la școală. Îmi zicea: «Uite ce s-a întâmplat cu mine»”, spunea Mario Balint în fața instanței.

Avocatul acestuia spunea atunci în fața magistraților că Mario Balint a crescut de la 13 bani fără tată, este student în anul trei și că „încearcă să scape de pecetea că este fiul lui Sile Cămătaru”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...