Marius Iacob, al doilea candidat în cursa pentru ȘEFIA DNA

Publicat: 23/07/2018, 14:27
Actualizat: 27/03/2019, 05:19

Procurorul DNA Marius Iacob este cel de-al doilea candidat care și-a depus candidatura, luni, pentru ocuparea funcției de șef al DNA.

„Am venit să-mi depun candidatura. Atât am de spus”, a declarat Marius Iacob la intrarea în Ministerul Justiției.

Alt procuror care și-a depus candidatura luni dimineață, pentru conducerea DNA, este Florentina Mirică.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineață, că procurorul-șef ce va urma la DNA va trebui să reorganizeze Direcția în acord cu noile legi ale justiției.

„Avem aproape 2.950 de procurori, unii sunt tineri și nu au condiția cel puțin legală. Sunt două elemente în evaluare, este elementul obiectiv, spre exemplu, de îndeplinire a condiției de vechime în profesie și elementul personal, poate unii își doresc să se angajeze la această mare, mare responsabilitate. Procurorul șef care va veni va trebui să reorganizeze DNA în acord cu noile legi ale justiției pentru că nu poți să mai ai un procuror de la parchetul de pe lângă judecătorie, ăla care spune să suspenzi deciziile CCR și să-l pui procuror la DNA. S-a introdus o limită de vârstă. Va trebui să reorganizeze, să reașeze DNA în parametrii competențelor legale, constituționale, să facă o evaluare managerială și atunci vom vedea. Dacă doamna Jurma își dorește această responsabilitate, și-o asumă, vedem ce se va întâmpla. Am făcut apel către procurorii care doresc această responsabilitate să se înscrie pentru a repune DNA în limitele legii”, a afirmat ministrul Justiției, Tudorel Toader.