Marius Tucă Show: Gen. (r) Constantin Lucescu: Dacă m-aș întoarce în timp, aș cere achitarea soților Ceaușescu

Publicat: 27/11/2019, 08:12

Constantin Lucescu a mărturisit în exclusivitate la emisiunea Marius Tucă Show că, dacă s-ar întoarce în timp, nici în cel mai urât vis nu ar mai participa la procesul soților Ceaușescu, cu excepția situației în care ar fi fost obligat să facă acest lucru.

„Cum să vă spun, dacă m-aș întoarce în timp cu cunoștințele de acum categoric că nici în cel mai urât vis n-aș fi participat. Dacă aș fi fost obligat…era singura posibilitate. Altfel nu aveam dreptul…”, a afirmat fostul general.

Moderatorul și realizatorul emisiunii, Marius Tucă, i-a propus lui Constantin Lucescu un exercițiu: să se întoarcă în timp și să susțină din nou o pledoarie ca avocat al soților Ceaușescu.â

„Din plin aș fi început cu achitarea. Onorată instanță, distins complet de judecată, vă rog să observați eroarea în care vă aflați, vă rog să observați că nu ați fost bine sesizați pentru că nu aveți actele de sesizare, mai târziu le-aș fi spus hotărârea a primit numărul 1 din 90, așa cu un an mai târziu, cu 1 din 90 ca și când atunci a avut loc procesul Vă rog să retrimiteți cauza la parchet pentru a se organiza exact dispoziția președintelui Iliescu de a fi judecați în raport de normele de drept în vigoare, altele nu erau. Pe lege (aș fi cerut), punerea în libertate și achitarea. Da, aș fi spus cu toată inima un lucru pentru că sunt convins astăzi din ce am trăit și am văzut de 30 de ani că n-am participat decât la tăierea găinii care făcea ouă de aur. Asta e convingerea mea”, a susținut generalul în rezervă.

Cum acum 30 de ani Constantin Lucescu a avut și un discurs politic înaintea pronunțării sentinței pentru soții Ceaușescu, Marius Tucă l-a întrebat cum ar formula acel discurs acum.

„Domnul Tucă, fiind soț și soție, vă întreb ca bărbat, ați acuza nevasta omului care stă lângă ea? Pentru că l-aș fi jignit pe el. l-aș fi jignit, pe lângă inteligența nativă…N-aș fi acuzat-o cu toate că eram convins de vinovăția ei. Păi cum poți să spui că au greșit copiii și au făcut și au dres, vă rog să mă credeți că dacă nu era băiatul cel mare, Valentin, nu aveam Măgurele. Vă rog să vedeți că dacă nu era al doilea copil, Nicu, a trebuit să mute ruta de transport … Ăsta e discursul politic, că știam, a mutat ruta cu alimente de aprovizionare să nu mai treacă prin Sibiu. Pentru că Nicu Ceaușescu oprea ce trebuia să plece în Ungaria și băga în Alimentară”.

În cuvântul de încheiere, Constantin Lucescu ar fi afirmat că membrii completului constituit pentru procesul soților Ceaușescu nu avea competențe juridice să-i judece pe cei doi.

„Cuvântul de încheiere. Ar fi fost un lucru, nu este vinovat în acest dosar, n-avem competențe juridice să-i judecăm. Nu suntem în raport de dispoziția de judecare, dar i-aș fi cerut scuze că un neica-nimeni avocatul îi dă sfaturi președintelui și aș fi vorbit efectiv de ce înseamnă demnitatea umană, acel ego de care trebuie să ții cont, de faptul că nu avem căldură, aveam bolnavi copii în casă, cum era să spăl și să usuc rufele nu aveam electricitate și a trebuit să cumpăr lămpi de la mineri. Stăteau seara copiii cu lămpile și așa învățau. Ei, toate lucrurile astea aș fi zis, i-aș fi propus domnului președinte să le aibă în vedere, să le analizeze și să ia măsuri pentru că bunăstarea poporului român a fost tot pe munca poporului român, sincer vorbind”, a conchis fostul avocat.

Emisiunea Marius Tucă Show va fi difuzată miercuri, 27 noiembrie 2019, de la ora 19.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”