MĂSURĂ. Țara care va adopta săptămâna de lucru de 4 zile pentru a reporni economia

Redactor:
Gandul
MĂSURĂ. Țara care va adopta săptămâna de lucru de 4 zile pentru a reporni economia

Primul ministru din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a sugerat angajatorilor să ia în considerare o săptămână de lucru de patru zile și alte opțiuni de lucru flexibile ca o modalitate de a stimula turismul și de a ajuta angajații să abordeze problemele persistente de echilibru între viață și muncă.

Într-un video live pe Facebook, Ardern a spus că oamenii au sugerat ca săptămâna de muncă să se scurteze la mai multe sărbători publice, ca mijloc de stimulare a economiei și de încurajare a turismului intern, în timp ce granițele rămân închise resortisanților străini, potrivit The Guardian.

Cum ar putea Noua Zeelandă să se schimbe după Covid-19?

Vorbind la Rotorua, unul dintre hub-urile turistice ale țării, Ardern a spus că mulți neozeelandezi au spus că vor călători mai mult în interiorul țării dacă au mai multă flexibilitate în viața lor profesională. Piața turistică a țării a scăzut  masiv după pandemie, toate granițele rămânând închise resortisanților străini și multor neozeelandezi li s-au redus salariul.

„Aud multe persoane care sugerează că ar trebui să avem o săptămână de muncă de patru zile. În cele din urmă, aceasta se află într-adevăr între angajatori și angajați. Dar, așa cum am spus, am aflat doar atât de multe despre Covid și despre flexibilitatea oamenilor care lucrează de acasă,iar productivitatea  poate fi rezulta din asta ”, a spus Ardern.

„Sunt într-adevăr încurajat oamenii să se gândească la asta. Să te gândești dacă ar fi ceva care ar funcționa pentru locul tău de muncă, deoarece cu siguranță ar ajuta turismul din toată țara. ”

Tranzacționarea la patru zile de muncă face angajații mai fericiți

Andrew Barnes este fondatorul Perpetual Guardian, o afacere de peste 200 de persoane care a tranziționat de la o săptămână de muncă la patru zile în 2018.

Barnes a constatat că schimbarea i-a făcut pe angajații săi mai fericiți și mai productivi și a spus că regimul are beneficii și pentru sănătatea mentală și fizică, mediul înconjurător, viața familială și socială și schimbările climatice.

„Noua Zeelandă ar putea merge cu siguranță la o săptămână de patru zile după Covid și, de fapt, ar fi o strategie de reconstruire a economiei și, în special, a pieței turismului afectat, întrucât pivotează către un accent intern”, a spus Barnes.

Barnes a declarat că Noua Zeelandă ar putea modela noul său mod de lucru pe sistemul german de kurzarbeit, însemnând „muncă scurtă”, permițând mai multor persoane să rămână în locuri de muncă și să folosească ziua suplimentară pentru a-și înălța sau a se pregăti.

„În cele din urmă, trebuie să luăm în considerare nevoia de a aborda problemele răspândite de sănătate mintală”, a spus Barnes.

„Kindness Institute a raportat un nivel de 25% în utilizarea serviciilor sale în timpul blocării, așa că trebuie să înțelegem că trebuie să se concentreze asupra sănătății mintale pentru a reapari economic. Săptămâna de 4 zile este un instrument pentru a proteja sănătatea lucrătorilor în toate privințele, făcând acest model cu atât mai relevant pentru noua lume în care ne regăsim. ”

Zeci de mii de neozeelandezi au fost concediați în perioada de blocare, compania de construcții Fletchers anunțând  1000 de disponibilizări.

Economia este de așteptat să se contracte cu până la 8% în acest an, a declarat FMI, în timp ce cifrele șomajului ar putea depăși 15% și ar ajunge până la 30%.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Irina Begu, luată peste picior înaintea meciului cu Venus Williams! Ce s-a scris despre prietena...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Ce soluții propune Bill Gates pentru următoarea pandemie: „Vom avea nevoie de investiții uriașe”
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide