Mayweather – Pacquiao, „dezamăgirea secolului”. Mayweather a câștigat la puncte meciul de 300 de milioane de dolari

Publicat: 03/05/2015, 08:32
Actualizat: 03/05/2015, 16:10

Floyd Mayweather, în vârstă de 37 de ani, este neînvins acum în 48 de meciuri, iar Manny Pacquiao, în vârstă de 36 de ani, are 57 de victorii și șase înfrângeri în 65 de partide.

FOTO: twitter

Mayweather deține centurile WBC și WBA la categoria semimijlocie, iar acum va avea și centura WBO, care era deținută de Pacquiao.

Meciul a fost arbitrat de americanul Kenny Bayless, care a fost plătit cu suma de 25.000 de dolari. Arbitri-judecători au fost Bert Clements, Dave Moretti și Glenn Feldman și fiecare au primit câte 20.000 de dolari.

FOTO: twitter

Cei trei arbitri-judecători i-au acordat victoria lui Mayweather în unanimitate: 118-110, 116-112 și 116-112.

Începutul partidei a fost întârziat aproximativ o oră din cauza problemelor la rețeaua pay-per-view, conform anunțului făcut de televiziune care au deținut drepturile pentru acest meci.

Pacquaio a intrat în ring pe acordurile melodiei „Mă lupt pentru Filipine”, interpretată chiar de pugilistul filipinez. În drumul spre ring, Manny Pacquaio și-a făcut un „selfie” alături de antrenorul Freddie Roach și staff-ul său. În ring, Pacquaio s-a dus într-un colț în care a îngenuncheat și s-a rugat.

Imnul statului Filipine a fost cântat de Gail Banawis, alături de The Word, iar imnul SUA a fost intonat de Jamie Foxx.

Centura decernată învingătorului este fabricată din piele, conține aur, argint și 3.017 pietre prețioase, fiind realizată de 20 de artizani mexicani, care au lucrat la ea mai multe săptămâni. Pe centură sunt reproduse steagurile celor 167 de țări afiliate WBC și chipurile lui Pacquiao, Mayweather, Mohamed Alí și José Sulaimán.

Această întâlnire a beneficiat de cea mai mare bursă din istorie, 300 de milioane de dolari (274 de milioane de euro), care va fi împărțită în proporție de 60 la sută pentru Mayweather (180 de milioane de dolari – 164 de milioane de euro) și restul pentru Pacquiao (120 de milioane de dolari – 109 milioane de euro). Cu cele 180 de milioane de dolari pe care le va primi, Mayweather va deveni, potrivit Forbes, sportivul cu cele mai mari câștiguri într-un an, depășindu-l pe Tiger Woods, care în 2009 a obținut 112 milioane de euro.

La partidă au asistat numeroase personalități din lumea artistică sau a sportului precum Andre Agassi, Steffi Graf, Magic Johnson, Evander Holyfield, Tom Brady, Paris Hilton, Adrien Brody, Sting, Jake Gyllenhaal, Denzel Washington, Bradley Cooper, Liv Schreiber, Mark Wahlberg, Drew Barrymore, Beyonce sau Robert De Niro.

De asemenea, la meci a fost prezent și pugilistul român Lucian Bute.

UPDATE 7.45 Mayweather „dansează” în ring, convins că va câștiga la puncte după ce toate cele 12 runde s-au terminat iar el a dominat, tactic, ultimele patru runde

FOTO: twitter

UPDATE 7.41 Cu o rundă înainte de final este multă liniște în sala din Las Vegas. Dezamăgiți, probabil, de cât de slab este meciul despre care se spunea că este al „secolelor”, spectatorii așteaptă un singur lucru: să vadă ce au decis arbitrii.

UPDATE 7.37 Americanul nu pare a fi conectat la acest meci, spre dezamăgirea celor din colțul lui. După zece runde nu a reușit nici o lovitură cu care să impresioneze

UPDATE 7.33 Nimic nou din partea lui Mayweather. O rundă a noua echilibrată.

UPDATE 7.29 Mayweather este o dezamăgire în acest moment. Sala îl susține pe Manny care chiar își dorește să boxeze dar nu are cu cine. Tactica lui Floyd este, în acest moment, una de așteptare. Se mulțumește să se apere sperând într-o lovitură decisivă, căutând o greșeală a filipinezului care, din păcate pentru el, nu prea vine.

UPDATE 7.25 Lui Floyd nu-i place să stea la bătaie. Fuge mult în ring și aruncă lovituri cu care speră să-și atingă ținta. Nu se întâmplă asta, Manny lovește și el sporadic iar runda a șaptea se încheie indecis.

UPDATE 7.21 Americanul fuge din nou de bătaie, încearcă să puncteze cu directa de dreapta, dar o face destul de rar. Manny, în schimb, îl prinde din când în când în corzi și-i trimite serii de lovituri care ridică sala în picioare. Avantajul pare a fi în favoarea lui Manny

UPDATE 7.17 Mayweather a avut nevoie de cinci runde pentru a arăta că știe și el să lovească. A reușit câteva directe cu care a echilibrat situația în acest meci, dar impresia este că filipinezul încă are un mic avantaj

UPDATE 7.13 Cea mai clară repriză în favoarea lui Pacquiao din acest meci. Americanul a încasat o serie de pumni și pare din ce în ce mai clar că meciul se poate termina cu o victorie a filipinezului

FOTO: twitter

UPDATE 7.09 Mayweather fuge de bătaie ori de cîte ori este în corzi iar Manny este din ce în ce mai bun. O repriză după care filipinezul este într-un mic avantaj

UPDATE 7.05 Manny a ieșit la bătaie, este agresiv, atacă iar americanul îl ia imediat în brațe, gest care îi aduce un cor de huiduieli din tribune. „Manny! Manny!” se aude din MGM Grand Arena. După runda a doua Pacquiao egalează situația

FOTO: twitter

UPDATE 7.01 Primă repriză „cuminte” dominată, însă, de Mayweather, care a reușit să puncteze de două ori cu directa de dreapta. Rundă trecută, cel mai probabil, în contul americanului

UPDATE 6.58 A început „cel mai scump meci de box din istorie”, unul pe care fanii îl așteaptă de cinci ani

UPDATE 6.45 Floyd Mayweather și Manny Pacquiao vor intrat în ring în câteva minute pentru cel mai valoros meci din istorie, unul în care sunt puse în joc trei centuri la categoria semimijlocie – WBC, WBO și WBA Super World- dar și o bursă fabuloasă de 300 de milioane de dolari.

UPDATE 5.05 Pacquiao a ajuns la MGM Grand Arena și se pregătește pentru cel mai mare meci din cariera lui, LIVE la Pro TV de la ora 6

UPDATE 5.00 Ucraineanul Vasyl Lomachenko a câștigat meciul cu Gamalier Rodriguez și și-a păstrat centura de campion mondial WBO. Mai este un singur meci și vor intra în ring Mayweather și Pacquiao

Floyd Mayweather este, de câțiva ani, cel mai bine plătit sportiv din lume, iar acest lucru se va întâmpla și la finele lui 2015, mai ales după meciul cu Manny Pacquiao pentru că, indiferent de rezultatul acestui meci, americanul ar putea fi mai bogat cu 200 de milioane de dolari. Cel puțin așa se laudă „Money, cum este supranumit Floyd, care face orice ca să-și merite apelativul.

Iar istoria recentă este plină de aroganțe „marca Mayweather”, singurul sportiv din lume care cară tot timpul cu el 1 milion de dolari, CASH. Bani pe care îi ține într-o geantă cu fermoar și îi scoate pentru a epata ori de câte ori are ocazia.

Dar iată o listă cu aroganțe ale americanului care vrea să arate cât de bogat este.

1. Își ține banii într-un singur cont bancar iar în 2013 a arătat unui reporter extrasul bancar care demonstra că are 123 de milioane de dolari în cont.

2. A postat o fotografie cu cecul de 40 de milioane de dolari primit după meciul cu Canelo Alvarez

3. Are două flote de mașini de lux, unele albe, pe care le ține la casa din Miami, și unele negre, pe care le are la casa din Las Vegas.

4. Poartă o pereche de pantofi sport o singură dată, după care îi lasă angajaților din hoteluri sau celor din staff-ul lui.

5. Cheltuie 6.500 de dolari pe boxeri pe care îi poată o singură dată apoi îi aruncă la gunoi.

6. Are un avion privat, dar nu-i lasă pe toți cei din anturajul său să zboare cu el pentru că îi este frică să nu fie prea plin și să se prăbușească.

7. A pariat pe un singur meci de fotbal american 1,1 milioane de dolari și a câștigat 1 milion de dolari. Există zvonuri că ar fi pariat 5,9 milioane de dolari pe Miami Heat.

8. A plătit 25.000 de dolari pe proteze dentare pentru boxeri făcute cu diamante, bugăți de aur sau bancnote de 100 de dolari.

9. Are o colecție de ceasuri care valorează 6,4 milioane de dolari.

10. A depus, cash, la o bancă, 1,2 milioane de dolari.

11. A câștigat 500.000 de dolari la blackjack.

12. A făcut un sondaj pe contul lui de Instagram pentru a-i lăsa pe fani să decidă cu ce mașină pleacă într-o zi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică