Medic INML: Copilul ucis de câini avea corpul plin de mușcături, „arăta ca o pradă”

Medic INML: Copilul ucis de câini avea corpul plin de mușcături, arăta ca o pradă
Publicat: 03/09/2013, 14:06
Actualizat: 18/05/2015, 19:41

Copilul de patru ani mușcat de câini a murit din cauza hemoragiei externe, pe corpul acestuia fiind găsite sute de plăgi, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală (INML).

„Copilul avea corpul plin de mușcături. Arăta ca o pradă”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă. Medicul legist a precizat că acesta este deja cel de-al treilea său caz de om mușcat de câini în Bucuresti și a atras atenția că trebuie luate măsuri pentru rezolvarea problemei celor 60.000 de maidanezi din București.

Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.

Necropsia a fost făcută marți și a durat câteva ore, a precizat medicul Abdo Salem.

Anchetatorii au prelevat probe de la cei șase câini ridicați luni de pe terenul din apropierea Parcului Tei din Capitală și le vor compara cu ADN-ul copilului de patru ani ucis, pentru a se stabili care dintre animale l-au mușcat, potrivit unor surse din Poliție.

Câinii pe blana cărora se va găsi ADN care aparține copilului de patru ani vor fi supuși unei expertize, au precizat sursele citate.

De asemenea, de la cei șase câini vor fi luate impresiuni dentare, pe baza cărora se vor realiza mulaje, acestea urmând să fie comparate cu rănile găsite de medicii legiști pe corpul copilului de patru ani.

Sursele citate au spus că rezultatul ADN este așteptat în cursul zilei de marți.

Cazul este instrumentat de Serviciul Criminalistic și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de șase ani, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica.

Inițial, oficiali din Poliția Capitalei au declarat că incidentul a avut loc în Parcul Tei.

Ulterior, Primăria Sectorului 2 a precizat, într-un comunicat de presă, că incidentul în urma căruia un copil mușcat de câini și-a pierdut viața a avut loc pe un teren proprietate privată, de pe strada Tuzla nr. 50, aparținând SC Laguna Tei SRL.

Bunica băiatului de patru ani ucis de câini în apropierea Parcului Tei din Capitală le-a spus anchetatorilor că a sunat la 112 după 20 de minute de la dispariția nepoților săi, timp în care i-a așteptat să se întoarcă de la joacă, au declarat, luni, surse din Poliție.

Femeia a fost audiată de polițiști, ea susținând că luni a fost pentru prima dată în Parcul Tei împreună cu cei doi nepoți, în vârstă de șase și, respectiv, patru ani, în condițiile în care părinții celor doi copii locuiesc în alt cartier.

Aceasta le-a spus anchetatorilor că a ieșit cu cei doi nepoți în parcul de lângă locuința ei și s-a așezat pe o bancă, lăsându-i pe cei mici să se joace în apropiere. În jurul orei 12.00, femeia a constatat că nepoții au dispărut și a avut, inițial, intenția să-i caute. Ulterior, aceasta a renunțat, gândindu-se că, dacă aceștia se întorc între timp și nu o mai găsesc, vor intra în panică.

După aproximativ 20 de minute, băiatul de șase ani s-a întors singur și a anunțat-o pe bunica lui că fratele său mai mic a fost prins de niște câini.

Femeia a sunat la numărul de urgență 112 și a plecat în grabă, împreună cu nepotul ei, la locul indicat de acesta.

Mai multe echipaje de poliție venite la fața locului l-au căutat pe băiețel, inițial existând bănuiala că acesta a căzut în lacul din zona Parcului Tei.

Cadavrul a fost descoperit pe terenul unei societăți comerciale, de unul dintre polițiști, care a căutat împreună cu fratele băiatului de patru ani, acesta arătându-i zona în care au atacat câinii.

Potrivit polițiștilor, nici bunica celor doi copii și nici proprietarii terenului pe care s-a produs tragedia nu au fost puși sub acuzare până în prezent.

Șase câini au fost ridicați de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei, unul dintre aceștia având urme de sânge, a declarat Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Potrivit acestuia, copilul de patru ani a fost găsit mort în apropierea unei anexe a proprietății, într-o zonă greu accesibilă.

Răzvan Băncescu a spus că cei șase câini ridicați de pe proprietatea firmei din zona Parcului Tei vor rămâne în custodia ASPA până la finalizarea anchetei, urmând să se verifice dacă sunt înregistrați. El a precizat că până săptămâna trecută nu figura niciun câine la adresa firmei, de pe strada Tuzla.

Coordonatorul de proiect de la ASPA a mai spus că, mai mult ca sigur, câinii ridicați vor fi eutanasiați.

Băncescu a precizat că ASPA răspunde de domeniul public, dar de această dată au fost strânși câini de pe o proprietatea privată pentru că este o anchetă în derulare.

Răzvan Băncescu a adăugat că, cel mai probabil, câinii au atacat în haită, pentru a apăra proprietatea. El a precizat însă că acei câini nu aveau ce să caute acolo, iar gardul care împrejmuia proprietatea nu trebuia să permită accesul altor persoane.

Răzvan Băncescu a mai spus că ASPA nu a mai avut până acum sesizări de pe strada unde a avut loc incidentul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii