Medicul care l-a tratat pe Silviu Lung spune că acesta a părăsit spitalul cu acordul său

Medicul care l-a tratat pe Silviu Lung spune că acesta a părăsit spitalul cu acordul său
Publicat: 09/01/2014, 17:42
Actualizat: 28/09/2018, 11:57

Șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean (SJU) Craiova, Alexandru Cameniță, spune că fostul portar Silviu Lung, care a plecat din spital, joi după-amiază, deși ar fi urmat să fie externat vineri, a avut permisiunea sa pentru a părăsi unitatea medicală și „totul este absolut legal”.

„A ales din proprie inițiativă să plece, nu-l puteam opri (…) Exista o foaie de externare cu data de mâine (vineri -n.r.), m-a rugat să îi fac biletul de externare de azi. Este o chestiune absolut legală”, a spus șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean din Craiova, Alexandru Cameniță, cel care l-a tratat pe Lung.

Medicul a mai spus că starea sa de sănătate a fostului portar este una foarte bună, acesta neavând „nicio suferință cerebrală” în urma accidentului rutier în care a fost implicat.

„Nu a avut nicio suferință cerebrală, nici pierderi de cunoștință, nu a necesitat tomografie și nicio analiză, a fost doar supravegheat 24 de ore. Ieri, după accident, l-am întrebat dacă vrea să plece acasă și a zis că mai vrea să stea că este agasat de presă, să mai stăm de vorbă, să vadă ce este de făcut și să se liniștească. Mi-a spus că îi pare extrem de rău și avea lacrimi în ochi. Mi-a spus că nu își poate ierta că a luat viața unui om”, a adăugat Alexandru Cameniță, spunând că Lung nu își amintea cum s-a produs accidentul, probabil din cauza șocului.

Fostul portar Silviu Lung a părăsit, joi după-amiază, Spitalul Județean de Urgență Craiova, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Cristina Geormăneanu, spunând că Lung a plecat fără avizul medicilor.

Potrivit medicilor, pe foaia de externare a lui Silviu Lung era trecută data de 10 ianuarie.

„Am fost anunțat de asistenta șefă în jurul orei 14.30 că în momentul în care au fost să facă medicația analgezică a pacientului nu a mai fost găsit în salon la acea oră. Conform regulilor, în momentul respectiv pe foaie s-a specificat că este plecat din spital și a fost făcută externarea din calculator. Externarea în principiu s-a discutat să fie pentru vineri dimineață. Din punct de vedere administrativ nu este niciun fel de problemă. Din punct de vedere medical, pacientul își asumă aceste riscuri cu tot ce înseamnă complicații și așa mai departe”, declara, la rândul său, Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.

Accidentul în care a fost implicat Silviu Lung a avut loc miercuri după-amiază, pe drumul european E 79, care leagă Craiova de Calafat, în localitatea doljeană Radovani, după ce autoturismul Mercedes condus de fostul portar a intrat pe contrasens și a lovit frontal o mașină Renault în care se aflau trei persoane.

În urma impactului, șoferul care conducea autoturismul Renault, un bărbat de 41 de ani, a murit, iar cei doi copii ai acestuia – un băiat și o fată în vârstă de 15 și 16 ani – au fost răniți. De asemenea, Silviu Lung a suferit leziuni ușoare la nas și la frunte.

Potrivit polițiștilor, mașina în care se afla Silviu Lung se deplasa dinspre Calafat spre Craiova, iar cealaltă dinspre Craiova spre Moțăței, localitatea de domiciliu a șoferului decedat și a celor doi frați răniți. Adolescenții terminaseră orele la un liceu din Craiova și erau duși acasă de către tatăl lor.

Polițiștii doljeni vor întocmi dosar penal pe numele lui Silviu Lung pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Dolj, Amelia Căprărin.

Cei doi adolescenți răniți în urma accidentului rutier sunt în continuare internați la Spitalul Județean din Craiova.

Fata de 16 ani, rănită în accident, este în starea cea mai gravă, după ce a suferit un hematom la cap, fiind internată la Secția de Neurochirurgie, unde urmează să fie operată.

Fratele său, în vârstă de 15 ani, a suferit o contuzie toracică, fiind internat la Secția de chirurgie-ortopedie-pediatrie.

Silviu Lung, în vârstă de 57 de ani, a fost portar al echipei naționale de fotbal, dar și la Steaua București și Universitatea Craiova. Lung a evoluat și la echipa națională a României, în 77 de meciuri, făcând parte din lotul României la Euro 1984 și la Campionatul Mondial din 1990.

În prezent, Silviu Lung este antrenor cu portarii la CS Universitatea Craiova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa a ajuns în România. Ploi și vijelii în...
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Vremea 21 mai - 17 iunie 2024. Urmează temperaturi de 30 de grade Celsius, dar şi...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cum îți dai seama că mașina ta este urmărită prin GPS?
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Care a fost, de fapt, cauza infecției la genunchi a lui Florin Piersic
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
O descoperire cuantică ar putea încărca bateriile într-o clipită
×