Medicul Musta, despre prevenirea răspândirii coronavirusului: Nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur

Medicul Musta, despre prevenirea răspândirii coronavirusului: Nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur
GÂNDUL LIVE. Medicul Virgil Musta, invitatul ediției de marți, 29 decembrie, începând cu ora 11.30
Publicat: 18/08/2020, 07:20
Actualizat: 06/04/2021, 16:54

Medicul infecționist de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara Virgil Musta spune că nu există soluții miraculoase pentru limitarea răspândirii de coroanvirus, singurele arme pe care le avem, fiind cele 3 reguli: de distanțare, de purtare a măștii și de igienă. 

Medicul Musta a reiterat importanța celor trei reguli de prevenire a răspândirii bolii Covid-19, dar și importanța comunicării, unde oamenilor trebuie să li se explice de ce trebuie să respecte reguli în pandemie.

Singura soluție cred că e să încercăm să explicăm în fiecare zi oamenilor că nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur- distanțarea socială, purtarea măștii și igiena. Dacă nu înțelegem aceste lucruri și nu le vom respecta, degeaba încercăm să creștem capacitatea secțiilor de terapie intensivă, pentru că la un moment dat ele nu vor face față numărului mare de cazuri și de forme severe”, a spuss Musta la Digi24.

Virgil Musta: La noi, multă lume nu respectă aceste reguli și poate nu suntem destul de fermi în a impune respectarea lor

Medicul Musta amintește de măsurile pe care le-au luat alte țări în pandemie, menționând că cele în care au fost implementate măsuri mai riguroase, au avut și rezultate pozitive:

Peste tot în lume unde au apărut măsuri de relaxare crește și numărul de cazuri, doar că diferența e că în țările care se respectă imediat se iau măsuri și oamenii, vrând-nevrând, sunt obligați să respecte regulile. La noi, multă lume nu respectă aceste reguli și poate nu suntem destul de fermi în a impune respectarea lor. Cred că acolo unde există risc major sau dovedit că există focare de cazuri, acolo trebuie oprite aceste focare. Cred că activitățile respective trebuie închise. Ați văzut în Italia, în Spania, ce măsuri drastice se iau. Este o perioadă electorală și este dificil de a impune anumite măsuri care nu sunt populare, dar experiența ne arată că țările care au fost mai riguroase, a căror populație respectă, poate din educație, regulile trec mult mai bine peste aceste perioade de reactivare a virusului”, a mai spus medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase