Medicul Sorin Ianceu a fost externat. Când vor fi externați ceilalți doi doctori victime ale accidentului aviatic din Munții Apuseni

Medicul Sorin Ianceu a fost externat. Când vor fi externați ceilalți doi doctori victime ale accidentului aviatic din Munții Apuseni
Publicat: 03/02/2014, 15:51
Actualizat: 02/02/2019, 02:48

Medicul Sorin Ianceu, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, a fost externat, luni, de la Spitalul Județean de Urgență Cluj, el fiind preluat de o ambulanță pentru a fi dus acasă, la Oradea, în timp ce doctorii Valentin Calu și Cătălin Pivniceru ar urma să fie externați marți, spun surse medicale.

Medicul SorinIanceua fost externat, luni, de la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca, fiind scos pe o targă și urcat într-o ambulanță care a venit de la Oradea pentru a-l prelua și transporta acasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de jurnaliști cum se simte,Ianceua răspuns: „În plină recuperare”.

El a mai spus că abia așteaptă să își revadă copiii.

Ceilalți doi medici internați, Valentin Calu și Cătălin Pivniceru, despre care conducerea spitalului clujean afirma, luni dimineață, că vor fi externați tot în această zi, ar urma să plece acasă marți, afirmă surse medicale, care spun că ei vor pleca la București cu un avion.

În continuare, la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca va rămâne internat copilotul Răzvan Petrescu, care vinerea trecută a fost supus unei a treia intervenții chirurgicale. Managerul Spitalului Județean de Urgență din Cluj, Petru Șușca, afirma că Răzvan Petrescu ar mai putea fi supus și altor operații, decizia în acest sens urmând să fie luată de medici în această săptămână.

În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munții Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița dintre județele Cluj și Alba, și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și SorinIanceude la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi și traumatisme, au fost internate la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie.

Ulterior, medicul a susținut o conferință de presă la Institutul Fundeni, el spunând că datorită lui Adrian Iovan sunt cinci oameni în viață, după ce aeronava a intrat în ceață, a pierdut înălțime și a pierdut un motor. În urmă cu o săptămână, medicul Zamfir și-a reluat activitatea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Mare surpriză la Survivor All Stars. A plecat acasă un mare favorit
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu