MERSUL TRENURILOR. Două linii ferate închise, 13 cu trafic restricționat, 81 de trenuri anulate din cauza viscolului

MERSUL TRENURILOR. Două linii ferate închise, 13 cu trafic restricționat, 81 de trenuri anulate din cauza viscolului
Publicat: 27/01/2014, 12:12
Actualizat: 27/01/2014, 13:46

Liniile de cale ferată București Sud-Oltenița și Ploiești Sud-Urziceni sunt închise din cauza viscolului, pe alte 13 circulația este restricționată, iar 81 de trenuri au fost anulate din cauza vremii, potrivit CFR Călători.

Conform situației centralizate până la ora 11.00, trenul București Nord – Vatra Dornei are 100 de minute de întârziere, iar trenul care circulă pe ruta Unghieni – București Nord ajunge la destinație cu aproximativ 90 de minute întârziere.

Pe 13 linii circulația este restricționată din cauza stratului de zăpadă, a vântului puternic, a viscolului sau din cauza unor avarii.

Liniile de cale ferată București Sud – Oltenița și Ploiești Sud – Urziceni sunt închise din cauza viscolului, iar 81 de trenuri sunt anulate luni.

Purtătorul de cuvânt al comapniei „CFR”, Oana Brânzan, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că nu mai sunt trenuri blocate, dar în jumătatea de sud a țării se circulă în condiții de iarnă, fiind suplimentate trenurile care fac legătura cu Moldova și Dobrogea, având în vedere că drumurile sunt blocate.

Ea a mai precizat că CFR Călători intenționează să suplimenteze și trenurile care fac legătura cu județul Galați.

Oana Brânzan a mai spus că cei 80 de pasageri din trenul rămas blocat, luni, în apropierea localității Nucet din județul Dâmbovița, după ce plugul aflat în fața locomotivei pentru a deszăpezi calea ferată s-a rupt, au fost preluați de autocare, în acest moment nefiind trenuri cu persoane blocate.

Circulația feroviară la nivel național se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și vânt puternic, iar pentru deszăpezirea liniilor se acționează cu pluguri și personal suplimentat.

Echipele de intervenție patrulează cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor pe regionalele teritoriale București, Constanța și Galați, iar personalul feroviar lucrează la deszăpezirea liniilor și a macazurilor în stațiile de cale ferată unde zăpada viscolită se depune în strat gros, astfel încât trenurile să poata circula în condiții de siguranță, a precizat compania „CFR”, într-un comunicat de presă.

Legătura cu Moldova este asigurată pe calea ferată, iar pe ruta Constanța – București, unde mai multe drumuri au fost închise, a fost suplimentată capacitatea de transport.

Toate trenurile staționează în gări în timpul intervențiilor de deszăpezire a liniilor și a macazurilor, măsura fiind luată pentru siguranța pasagerilor. În cazul trenurilor staționate s-au luat măsuri de alimentare cu energie electrică, pentru a fi menținută căldura în trenuri la nivel de confort termic și posibilitatea de acces în sălile de așteptare din gări, a precizat sursa citată.

În vederea facilitării accesului echipelor de intervenție feroviară și a utilajelor pentru deszăpezire, se menține în circulație un număr redus de garnituri pe anumite tronsoane feroviare, pentru a se evita blocarea în parcurs.

Reprezentanții companiei feroviare au precizat că cei care doresc să renunțe la călătorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.