MESAJ. Gabriela Firea către foștii colegi de breaslă, de Ziua Libertății Presei: Un gând bun celor care NU UITĂ motivul pentru care au intrat în presă

MESAJ. Gabriela Firea către foștii colegi de breaslă, de Ziua Libertății Presei: Un gând bun celor care NU UITĂ motivul pentru care au intrat în presă
Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 03/05/2020, 18:08
Actualizat: 03/05/2020, 18:23

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj către foștii săi colegi de breaslă, pentru a le transmite un mesaj de susținere și de apreciere de Ziua Internațională a Libertății Presei. Firea a rememorat redacțiile în care „a crescut” ca jurnalist și spune că presa „a rămas prima sa iubire”.

„Pur si simplu. AZI. Radio Contact. BBC. TVR. Antena 1. Antena 3. Saptamana Financiara. Financiarul.Felicia. Redactii in care am crescut. Oameni de la care am avut de invatat, la inceput. Si pe care i-am indrumat, mai apoi. O lume. O viata. Un destin. Cu sau fara nedreptati de moment, presa a ramas pentru mine prima iubire.

Am trecut prin toate etapele acestei profesii de credinta. De la reporter de teren, la redactor-economic, editor, realizator.

A fost si perioada “prompter”, atat de ironizata. Pana in zilele noastre, cand mai-marii zilei isi citesc declaratiile catre popor de pe prompter. Nu e asa simplu, nu? Sa fii natural si coerent in fata unui aparat prin care “curg” cuvintele”, a scris Firea.

Pur si simplu. AZI. Radio Contact. BBC. TVR. Antena 1. Antena 3. Saptamana Financiara. Financiarul.Felicia. Redactii in…

Publicată de Gabriela Firea pe Duminică, 3 mai 2020

„Cel mai mult ma doare cand pleaca unul dintre-ai nostri. Pe care-l stiu de cand scriam impreuna istoria presei libere, de dupa ‘90.

In ultima perioada, din ce in ce mai multi. Nedrept de multi…

Jurnalistica pare o meserie simpla. Dar e o indeletnicire care te mistuie in interior si te consuma.

Un gand bun tuturor celor care nu isi uita motivul pentru care au intrat in presa. Mai demult sau mai recent.

De Ziua mondiala a libertatii presei, la multi ani tuturor jurnalistilor!

Sanatate, tenacitate, adevar, respect, curaj.

Va spun din trei surse : sunteti cei mai buni!!”, le transmite jurnaliștilor edilul Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase