Mesaje emoționante în cartea de condoleanțe a Reginei Ana: ”Inimile noastre, îndoliate”

Mesaje emoționante în cartea de condoleanțe a Reginei Ana: ''Inimile noastre, îndoliate''

Marți s-au deschis cărți memoriale la Castelul Peleș, dar și în București, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta, pentru românii care vor să transmită mesaje de condoleanțe familiei regale după trecerea în neființă a Reginei Ana. Cărțile în care se pot scrie mesaje de condoleanțe pentru Regina Ana vor fi deschise timp de patruzeci de zile.

Reprezentații organizației Societatea Națională de Cruce Roșie din România au venit marți dimineață la Palatul Elisabeta cu o coroană de flori ce purta înscrisul: „Sincere condoleanțe, Crucea Roșie Română”. Jurnaliștii au așteptat la Palatul Elisabeta încă de dimineață.

De asemenea, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a mers, marți, la Palatul Elisabeta, să scrie în cartea de condoleanțe deschisă după ce Regina Ana a României s-a stins din viață pe 1 august: „Regina Ana a fost alături de majestatea sa Regele Mhai al României într-o perioadă foarte lungă și foarte dificilă, exilul forțat. Regina Ana a fost întotdeauna un susținător al României, apropiat al țărilor Europei de vest, inclusiv al Marii Britanii, deci în această perioadă foarte dificilă suntem alături de Majestatea Sa, Regele Mihai și de Casa Regală”, a declarat Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii.

O femeie în vârstă a venit la Palatul Elisabeta pentru a scrie un mesaj de condoleanțe în cartea memorială deschisă după trecerea în neființă a Reginei Ana. Într-o declarație pentru MEDIAFAX, femeia a spus: „Am venit aici din dragoste și stimă pentru Regele Mihai și pentru Regina Ana. Am venit aici și pentru tot ceea ce a însemnat monarhia în România. Am scris în cartea memorială să se odihnească în pace.”

Zeci de persoane au venit dis de dimineață, încă de la ora 9 și la Palatul Regal din Calea Victoriei, pentru a aduce un ultim omagiu celei care a fost regina Ana. Românii au venit la Palatul Regal de pe Calea Victoriei, pentru a semna în cartea de condoleanțe a Casei Regale. La Palatul Regal din București au fost aproximativ 40 de oameni, majoritatea monarhiști. Cartea memorială se află în holul de intrare înspre Sala Tronului a Palatului Regal din Calea Victoriei.

„Dacă astăzi ar fi referendum, aș pune ștampila pe monarhie”, a declarat pentru MEDIAFAX un bărbat în jur de 40 de ani, șomer.

„E o mare pierdere. Deși nu mă pricep, am scris un mesaj mai stângaci, ca Dumnezeu s-o primească în ceruri. Noi am trăit cu ideea regalității. Eu nu l-am apucat pe Mihai I, că am 73 de ani, a fost un om drept, corect, a fost frumos să văd familia regală în România.”, a spus o femeie pentru MEDIAFAX.

Un bărbat în vârstă a declarat pentru MEDIAFAX că regalitatea este emblematică pentru români, căci dinastia Regelui Mihai a dus România către europenizare și prosperitate: „Am trăit tot, știu tot. Regina Ana n-a făcut altceva decât să-i ridice moralul Regelui Mihai, care a fost înlăturat din țară. Meritul regalității a fost că au luptat să fim în rând cu Europa și cu lumea. Dinastia a făcut ca România să prospere. Cred că ar trebui să vină mai mulți români să semneze în carte, ca să vadă politrucii corupți ce înseamnă respectul.”, a spus bărbatul care a scris și un mesaj de condoleanțe în cartea deschisă la Palatul Regal din Calea Victoriei.

O profesoară de literatură română, care a fost marți, la Palatul Regal din Calea Victoriei, a făcut o declarație emoționantă pentru MEDIAFAX: „Pentru românii de pretutindeni, familia regală este mai mult decât un simbol, pentru că termenul de simbol este, poate, distant. Familia Regală a fost purtată în inimă de români, a fost iubită de români. Chiar în epoca de până în 1989, românii i-au purtat în suflete pe Regină și pe Rege. Ei s-au adresat cu ochii plini de dragoste Majestății Lor. Regii noștri s-au purtat cu multă căldură și cu multă înțelegere față de țară, deși trăiau în exil. Au fost alături de suferința românilor, au fost alături la modul concret pentru dramele românilor din perioada comunistă. Dragostea a devenit mai înflăcărată pentru țară. Dragostea nu s-a manifestat totdeauna poate foarte viu, dar a fost profundă, tainică. Între Casa Regală și poporul român este o mare poveste de iubire. Regina nu va dispărea din memoria noastră. Tocmai în aceste momente dificile pentru Casa Regală românii vor fi alături, cu dragoste. Sunt convinsă că inimile românilor sunt îndoliate.”, a spus cu emoție profesoara de literatură română, cu vocea care-i tremura.

Un alt bărbat a declarat pentru MEDIAFAX: „Eu sunt monarhist convins, am peste 40 de ani. Casa Regală este un model de viață, moral, model care m-a făcut să-mi schimb modul de a privi viața. Am respectat Casa Regală prin natura ființei mele. Am văzut esența valorilor regalității.”

Un artist de muzică populară a venit la Palatul Regal din Calea Victoriei cu mai multe fotografii ce atestă, a spus el, dragostea sa față de valorile monarhiei. Una dintre fotografiile pe care le deține, a spus bărbatul pentru MEDIAFAX, datează din 1995, de la nunta Alteței Sale Principesa Margareta, din Biserica Sfântul Spiridon din București: „I-am spus Alteței atunci că știu să cânt, m-a apreciat, am cântat două ore și m-a și remunerat, de atunci am rămas fidel Alteței Margareta. Reginei Ana i-a plăcut foarte mult cum am cântat și mi-a spus să duc cântecul românesc mai departe, să-l răpândesc cât pot.”

Muzeul Palatului regal din Calea Victoriei va fi deschis până la ora 22:00. Toți cei ce doresc să scrie în cartea de condoleanțe a Casei Regale o pot face. Printre cei care au venit s-au numărat persoane în vârstă, dar si filosoful Mihail Sora. Cartea de condoleanțe de la Palatul Regal din Calea Victoriei a fost deschisă încă de la ora 9 dimineața și va fi disponibilă pe perioada doliului.

Oamenii au depus buchete de flori pe gardul Palatului Regal, unde a fost expusă și o fotografie cu Alteța Sa Regina Ana.

Potrivit Familiei Regale, mesaje de condoleanțe pot fi transmise și online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/.

Principesa Ana de Bourbon-Parma, soția regelui Mihai, a decedat luni, 1 august, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveția.

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă începând de marți, 2 august, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.

Casa Regală a României a anunțat programul funeraliilor Reginei Ana, potrivit acestuia sicriul urmând să fie adus în țară în data de 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleș (9 august) și Palatul Regal din Capitală (11 august), înmormâtarea urmând să aibă loc în 13 august.

Mai multe detalii despre funeralii se regăsesc la acest link: http://goo.gl/IaPu24.

Ultimele Funeralii Regale din țara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorința Majestății Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Codul Rutier. Este interzis total. Nu montați așa ceva pe mașină
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...