Mesajul lui Traian Băsescu pentru PF Daniel

Mesajul lui Traian Băsescu pentru PF Daniel
Publicat: 01/10/2012, 09:31
Actualizat: 28/03/2019, 19:38

Președintele Traian Băsescu i-a trimis, duminică, un mesaj Patriarhului Daniel, la cinci ani de la întronizare, în care îl felicită pentru ceea ce a realizat în acești ani care au insuflat un nou dinamism Bisericii și își exprimă aprecierea față de contribuția BOR la binele comun al societății.

Președintele Traian Băsescu i-a trimis, duminică, un mesaj Patriarhului Daniel, la cinci ani de la întronizare, în care îl felicită pentru ceea ce a realizat în acești ani care au insuflat un nou dinamism Bisericii și își exprimă aprecierea față de contribuția BOR la binele comun al societății.

Conform Administrației prezidențiale, mesajul președintelui a fost prezentat duminică, la sediul Patriarhiei Române din București, de către consilierul de stat Eugen Tomac.

„Preafericirea Voastră, am deosebita onoare de a vă adresa cele mai calde urări cu prilejul aniversării întronizării ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Doresc să vă felicit pentru tot ceea ce ați realizat în acești ani fructuoși, care au insuflat un nou dinamism Bisericii, și să vă urez succes în îndeplinirea lucrării viitoare. De asemenea, îmi exprim profunda apreciere față de contribuția Bisericii Ortodoxe Române, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, la binele comun al societății noastre, prin promovarea valorilor creștine și susținerea pe care o acordă românilor. Dialogul, solidaritatea și cooperarea sunt principii esențiale pentru Biserica Ortodoxă Română și constituie căi eficiente pentru depășirea dificultăților. Avem nevoie de modele și, în acest sens, efortul constant pe care îl împliniți, mai ales în rândul tinerei generații, reprezintă o premisă a dezvoltării societății noastre”, se arată în mesajul președintelui Băsescu.

Totodată, șeful statului salută sprijinul pe care Biserica Ortodoxă Română îl oferă gestionării fenomenului migrației, ajutând comunitățile românești ortodoxe stabilite în afara granițelor să devină comunități vii și dinamice în societățile care le găzduiesc.

„Trăim într-o lume aflată în schimbare, iar pluralismul de viziuni și identități necesită o capacitate sporită de comunicare și de conciliere. Societatea românească a avut mereu în Biserica Ortodoxă un partener, alături de care și-a actualizat fidelitatea față de valorile solidarității și ale respectului pentru tradiție. Am deplina încredere, Preafericirea Voastră, că viitorul ne va confirma viziunea unei societăți demne și solidare, în spiritul cunoașterii și al responsabilității. Fie ca acest moment aniversar să prilejuiască tuturor credincioșilor ortodocși, din România și din comunitățile diasporei, bucurie și speranță. Vă rog să primiți, Preafericirea Voastră, gândurile mele cele mai bune însoțite de cea mai înaltă considerație. Întru mulți și fericiți ani!”, se mai arată în mesajul președintelui.

PF Daniel serbează, duminică, 5 ani de patriarhat, dominat de hotărârea fermă pentru construirea Catdralei Neamului, înființarea de noi biserici în țară și în străinătate, dinamizarea învățământului teologic, recuperarea și valorificarea patrimoniului bisericesc și dezvoltarea propriilor servicii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Casa te atacă cu bile de vopsea și gaze lacrimogene
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ