Mesajul Papei Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii

Mesajul Papei Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii
Publicat: 01/01/2016, 16:49

„Numeroase forme de nedreptate și violență rănesc zilnic omenirea”, a declarat Papa Francisc în predica rostită vineri de la balconul Bazilicii Sfântul Petru de la Vatican.

„De multe ori ne întrebăm: cum este posibil să prevaleze forța unui om asupra altui om? Cum se poate ca aroganța celor puternici să continue umilirea celor slabi, împingându-i spre periferia societății? Până când răutatea umană va semăna ură și violență, generând victime nevinovate? Vedem cu ochii noștri mase mari de bărbați, femei și copii care fug de războaie, de foamete, de persecuții, oameni dispuși să își riște viețile pentru a beneficia de drepturi fundamentale”, a adăugat șeful Bisericii Catolice, conform ziarului Il Messaggero.

Papa Francisc nu a menționat nicio țară, dar se referă la conflictele din Orientul Mijlociu, care au generat milioane de refugiați, la sărăcia din Africa și din Asia, la statele care întrețin conflictele militare prin exporturi de armament.

„Râul de mizerie, alimentat de păcat, nu reprezintă nimic în fața oceanului milei lui Dumnezeu care inundă lumea noastră. Suntem chemați cu toții să intrăm în acest ocean, să acceptăm înnoirea noastră prin învingerea indiferenței care împiedică solidaritatea, să ieșim din falsa neutralitate care blochează comuniunea”, continuat Papa Francisc în predica rostită cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii.

„Iisus Hristos este scaunul înțelepciunii de care ne putem atinge pentru a avea o interpretare corectă a învățăturii Sale. Acest lucru este posibil prin credință (…). Acolo unde nu se poate ajunge prin rațiunea filosofilor sau prin negocierile politice se poate ajunge prin puterea credinței care aduce harul Evangheliei lui Hristos, deschizând noi căi rațiunii și negocierilor. Împlinirea vremurilor este prezența lui Dumnezeu ca primă persoană în istoria noastră”, a subliniat Papa Francisc în fața a circa 60.000 de credincioși adunați în Piața Sfântul Petru de la Vatican.

„Știm că Anul Nou nu schimbă brusc totul, astfel că rămânem cu multe probleme. Dar vreau să vă adresez o urare susținută de speranță reală: Dumnezeu să își îndrepte privirea asupra voastră și să vă puteți bucura, știind că, în fiecare zi, privirea Sa milostivă, mai strălucitoare decât lumina soarelui, se răspândește asupra voastră și nu apune niciodată! Dumnezeu este un părinte îndrăgostit de om și nu se satură niciodată să o ia de la capăt pentru a ne înnoi. Dar nu oferă schimbări magice, nu folosește o baghetă magică. Dumnezeu schimbă realitățile din interiorul nostru, prin răbdare și iubire; El ne cere delicat să intre în viețile noastre, precum ploaia care cade pe pământ pentru a aduce rod. Ne așteaptă mereu și ne protejează cu tandrețe”, a explicat Suveranul Pontif.

„Astăzi, celebrăm Ziua Mondială a Păcii. Pacea trebuie cucerită. Dușmanul păcii nu este doar războiul, ci și indiferența, care ne face să ne gândim doar la noi înșine, creând bariere, suspiciuni, temeri și închidere”, a încheiat Papa Francisc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple