MIHĂIȚĂ n-a venit SINGUR, ci cu noua lui iubită, COSTELUȘ. Marian Godină, PILDĂ despre referendumul pentru familia tradițională

MIHĂIȚĂ n-a venit SINGUR, ci cu noua lui iubită, COSTELUȘ. Marian Godină, PILDĂ despre referendumul pentru familia tradițională
Publicat: 16/09/2018, 15:01

Iată povestea publicată de Godină:

„În anul 2018, într-un sat din România, în care diferențierea pe sexe încă se face între „femei” și „oameni” (bărbați), ca și când femeile nu sunt tot oameni, nea Gicu se scoală dis de dimineață cu chef de scandal. Cu o zi în urmă s-a îmbătat grav la birtul din sat unde a băut o poșircă denumită generic „vin,” făcută din struguri crescuți pe dealurile Chimiei. Căutând pricină de scandal, din cauza durerilor de cap, se duce să vadă dacă femeia a dat mâncare la porci, dorindu-și parcă să nu se fi întâmplat asta, pentru a avea motiv de aplicare a unei corecții matinale nevestei. Ajuns în fața cotețului pustiit, își amintește vag că, acu’ vreo săptămână, niște domni doftori îmbrăcați în alb le-au luat porcii sănătoși, dar care s-ar fi putut îmbolnăvi de pestă. Se gândește o clipă că pe același principiu și-ar putea bate consoarta, preventiv, chiar dacă n-a făcut nimic.

– Dă, fă, hainele hăle bune, că mă duc la referend, n-ai auzit că se f*t ăștia-n c*r? Te mai miri că ne dă Dumnezeu inundații și că ne iau viiturile?

În drum spre secția de votare, ‘nea Gicu se uită peste gard la vecina din capul străzii. Bărba’su se pare că e încă plecat la muncă. Lucrează prin țară si vine rar acasă. „E rost de lovit la coana Chira și azi” își zice ‘nea Gicu frecându-și palmele bucuros, în drumul lui spre susținerea familiei tradiționale.

Punând ștampila cu putere și cu un simț de salvator al omenirii, ‘nea Gicu se oprește apoi la birt, unde promite la fel ca ieri, că doar azi mai ia băutură „pe caiet”. În drumul spre casă face popas la tanti Chira. Își lasă ștampila și acolo și pleacă înfometat, gândindu-se că, în cazul în care femeia nu-l așteaptă cu masa întinsă, își va putea îndeplini atribuțiunea de stâlp al casei. Deci unul dintre cei doi soți va mânca precis. Ori el mâncare, ori ea…bătaie.

Pentru că masa îl așteaptă caldă, omul mănâncă, se întinde în pătuc, îmbrăcat în hainele hăle bune și adoarme adânc.

– Gicuțu…Gicuțu…scoală-te, a venit Mihăiță.” încearcă suav femeia să-l trezeasă lin pentru a nu și-o lua pe costum.

Mihăiță e feciorul lor, plecat de ani de zile la muncă în străinătate, e lauda lor prin sat și totodată sursa de achitare a datoriilor de pe caietul de la birt. S-a întors fără să-i anunțe, dorind să le facă o surpriză. Surpriza și mai mare e că Mihăiță n-a venit singur, ci cu noua lui iubită, Costeluș.” își încheie Marian Godină mica istorioară.

Referendumul pentru familie va dura două zile?

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae crede că Guvernul ar trebui să emită o ordonanță de urgență pentru ca scrutinul de modificare a Constituției să se desfășoare pe parcursul a două zile consecutive.

„Au fost discuții la Parlament, nu la partid. Eu am spus că se poate printr-o modificare legislativă. La vremea respectivă a apărut o aberație pentru că CCR, din motive care îmi scapă, a zis că trebuie să fixăm data prin lege. Și eu le-am explicat și le-am și demonstrat că nu se poate fixa o dată prin legea referendumului decât dacă am fixa, să zicem, că în fiecare an pe 25 Decembrie este Crăciunul, altminteri nu poți să pui în lege o dată fixă. Dar au apucat să dea decizia, motiv pentru care la vremea respectivă am găsit soluția cu ultima duminică înainte de expirarea celor 30 de zile, dar nu mi-am dat seama să las și ipoteza a două zile consecutive. Dar se poate, teoretic se poate”, a declarat Șerban Nicolae.

Soluția juridică ar fi o ordonanță de urgență.

„Ar fi perfect constituțională (o ordonanță de urgență – n.r.) din punctul meu de vedere, pentru că nu afectează drepturi și libertăți fundamentale, dimpotrivă, le susține. De asemenea, este justificată din toate punctele de vedere, ca oportunitate, urgență. Și, mai mult decât atât, revizuirea precedentă a Constituției s-a făcut prin referendum organizat pe parcursul a două zile, adică am și un precedent. Eu sunt de părere că Guvernul trebuie să emită o Ordonanță de Urgență care să facă toate modificările necesare”, a precizat Șerban Nicolae.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere