Militari NATO din România, Belgia şi Franţa efectuează exerciţii în poligonul din Sfântu Gheorghe

Militari NATO din România, Belgia şi Franţa efectuează exerciţii în poligonul din Sfântu Gheorghe
Militari NATO din România, Belgia şi Franţa efectuează exerciţii în poligonul din Sfântu Gheorghe / Foto: Facebook / Antal Arpad
Publicat: 09/05/2022, 17:58

Forţe militare ale NATO din România, Belgia şi Franţa vor efectua exerciţii comune în poligonul din Sfântu Gheorghe timp de aproape două săptămâni, transmite primarul orașului, Antal Arpad.

„Începând de marţi, 10 mai, timp de aproape două săptămâni, vânătorii de munte din Sfântu Gheorghe împreună cu militarii NATO vor face antrenamente, în care vor avea loc şi trageri în care va fi folosită muniţie de manevră (gloanţe oarbe), motiv pentru care fac un apel la locuitori să rămână calmi şi să nu intre în panică. În această perioadă, echipamentul militar va fi transportat prin oraş până la locul exerciţiului. După cum se ştie, poligonul nu este omologat pentru trageri cu muniţie reală”, a scris primarul Antal Arpad pe pagina sa de Facebook.

Conducerea Garnizoanei Sfântu Gheorghe a transmis că exerciţiile de instruire se vor desfăşura în perioada 10-20 mai 2022, potrivit Agerpres.

Luna trecută a mai avut loc un exerciţiu comun de instrucţie colectivă în poligonul din Sfântu Gheorghe la care au participat militarii din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia” şi militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” şi Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase