• Publicat:
Știri

Militarul român mort în Kabul va fi decorat de Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”

Militarul român mort în Kabul va fi decorat de Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”
Președintele Klaus Iohannis a decis, joi, să-l decoreze post-mortem pe militarul român ucis joi într-un atentat în Kabul cu Ordinul Național „Steaua României".

„Am primit astăzi ( joi – n.r.) din Afganistan o nouă veste dureroasă. Un militar român și-a pierdut viața la Kabul în urma unui atentat terorist. Sunt alături de membrii familiei îndoliate. Îl voi decora pe soldatul căzut la datorie cu Ordinul Național „Steaua României”. Le suntem recunoscători militarilor români care își fac datoria cu prețul vieții. Țara noastră participă activ la menținerea păcii și securității naționale”, a declarat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Militarul român care și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul clasa a III-a Cipirian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Militarul și-a pierdut viața ca urmare a exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații, vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

 

Inchide