Ministerul de Interne își reînnoiește parcul auto

Ministerul de Interne își reînnoiește parcul auto
Publicat: 09/10/2014, 12:47
Actualizat: 12/02/2019, 00:32

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), achiziția vine ca urmare a derulării programului de înnoire a parcului auto național, ministerul semnând un acord cadru cu SC Renault Commercial Roumanie, în urma finalizării unei licitații deschise.

Dajbog a precizat că, în urmă cu aproximativ o lună, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunțat intenția achiziționării de autovehicule, în contextul numărului scăzut de autospeciale destinate structurilor operative pentru misiuni de patrulare și intervenție în stradă.

„Conform datelor centralizate la începutul acestui an, gradul de asigurare cu autovehicule, la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, era în medie de 42,6 la sută. Aproape 80 la sută din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne – incluzând aici Poliția, Jandarmeria, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – avea la începutul anului 2014 o vechime de peste 10 ani, ultima achiziție importantă de autovehicule, derulată la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, realizându-se în anul 2006”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Monica Dajbog a arătat că au fost făcute și demersuri pentru achiziționarea de către MAI, din venituri proprii, a unui număr important de autovehicule destinate misiunilor de patrulare și intervenție la evenimente.

În acest sens, în urma rectificării bugetare, Guvernul a aprobat alocarea sumei de 31 de milioane de euro pentru creșterea numărului de autovehicule la structurile MAI, acești bani provenind dintr-un total de 57 de milioane de euro, bani obținuți de Ministerul Afacerilor Interne din venituri proprii. Diferența de 26 de milioane de euro urmează să fie cheltuită în 2015, tot pentru achiziționarea de autovehicule.

Dajbog a precizat că MAI a inițiat deja procedura de achiziție publică prin licitație deschisă pentru aproximativ 2.800 de mașini, ofertele urmând să fie deschise în 28 octombrie.

„Având în vedere termenele și procedurile legale care trebuie respectate, aprecierea noastră este că primele autovehicule din acest lot vor intra în dotarea Ministerului Afacerilor Interne, până la sfârșitul acestui an”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

De asemenea, în urma rectificării bugetare, au fost asigurate și fondurile necesare pentru plata combustibilului, pieselor de schimb, a utilităților, dar și pentru expertizele medico-legale rămase neachitate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Dajbog a adăugat că, tot în urma rectificării bugetare, MAI a obținut și banii necesari achitării drepturilor de echipament rămase restante pentru lunile ianuarie-martie 2014, banii urmând să intre în conturile polițiștilor până la sfârșitul lunii octombrie, astfel încât, începând din noiembrie, să nu mai existe nicio restanță la acest capitol.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, de aceste măsuri vor beneficia cei 137.000 de angajați ai MAI, autovehiculele noi asigurând condiții mai bune de desfășurare a misiunilor pentru polițiști, jandarmi sau pompieri.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”