Ministrul Agriculturii, atacat dur în scandalul momentului: Declarațiile privind firma Brădet, iresponsabile

Publicat: 02/03/2016, 20:52
Actualizat: 20/11/2016, 17:45

„Este incredibil că ministrul Agriculturii , un ministru care a lucrat în Uniunea Europeană, vine și, fără să aibă o verificare temeinică, până nu s-a terminat niciun fel de investigație, ieși pe piață și dai numele unei societăți cu capital românesc. Acea societate are acea fabrică făcută pe fonduri europene , investiție europeană care cinci ani trebuie să deruleze afacerea respectivă. În condițiile acestea, cu o astfel de inepție spusă de la nivelul acela (…) omul acela nu are nicio șansă să își mai continue bussinesul. Cine mai plătește fondurile europene? Este iresponsabilă declarația acestui ministru. ” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Dorin Mărășoiu.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș a precizat că, în acest caz, nu a fost finalizată investigația.

„Dacă firma se face vinovată, să plătească. Dar dacă nu se face vinovată, cine mai plătește daunele acestea? Pentru că a fost vorba de brânză vrac care a fost manipulată până la magazinele respective, nu se știe de unde a fost infectată brânza respectivă, dar au fost acuzațiile răspândite pe această societate.”, a mai spus Dorin Mărășoiu.

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeș, Marius Badea, a declarat marți că închide producția și că nu mai crede în reabilitarea unității, deși este posibil ca „ministrul să se fi grăbit să arate” spre firmă. Marius Badea a spus, cu lacrimi în ochi, că nu crede că fabrica va mai putea să își continue activitatea, deși în mod oficial i s-a cerut doar sistarea activității în secția de brânzeturi.

„Eu nu am făcut rău în viața mea la nimeni. Suntem printre singurele fabrici care am plătit până la ultimul leu fermierilor. Nu este vreun fermier în țară care să se plângă de noi. Întotdeauna am plătit mai mult pe laptele materie primă decât era prețul pieței, pentru a avea un lapte de calitate. Am mers să cumpărăm lapte și la 400-500 kilometri distanță numai să luăm de la niște ferme sigure și să oferim niște produse de calitate. Ceea ce se întâmplă astăzi, probabil, că va fi ultima conferință. Eu unul nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut și trebuie să te desparți de el””, a spus Badea.

Acesta a afirmat că societatea are 63 de angajați, iar cifra de afaceri în 2015 a depășit 2.500.000 de euro.

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, a fost descoperită în produse lactate ale firmei „Lactate Brădet” din Curtea de Argeș, potrivit Ministrul Agriculurii, Achim Irimescu.

Potrivit acestuia, vor continua controalele și, în paralel, este așteptat rezultatul testelor pentru aproximativ 140 de probe prelevate de la produsele lactate, după ce bacteria E. Coli a fost descoperită în produsele din județul Argeș.

„În mod cert vom face și alte controale. E logic, e normal. Noi am efectuat controalele respective la solicitatea Ministerului Sănătății, pentru că dânșii răspund de sănătatea umană, ANSVSA este reponsabilă cu siguranța animalelor și cu siguranța alimentelor puse pe masa consumatorilor noștri”, spunea, marți, ministrul Agriculturii.

Din ancheta epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică Argeș a reieșit că unul din cei trei copii din Argeș, decedați la Spitalul Marie Curie, a consumat brânză proaspătă de vaci în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...