Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă: ,,Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice”

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă: ,,Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice”
Nicolae Ciucă. Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 16/09/2020, 22:40
Actualizat: 06/04/2021, 15:52

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri, 16 septembrie, la conferința „Împreună protejăm România”, organizată de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, la Clubul Diplomatic din București. În cadrul acesteia, oficialul a declarat că ,,putem reacționa rapid și eficient la orice fel de provocare”. 

Ciucă: ,,Niciun antrenament nu te poate face imun la suferința semenilor tăi”

 Ministerul Apărării Naționale a informat, printr-un comunicat de presă publicat miercuri, 16 septembrie, cu privire la mesajul transmis de ministrul Ciucă, în cadrul conferinței organizată la Clubul Diplomatic. Oficialul a subliniat faptul că, în contextul pandemic, ,,personalul medical este în linia întâi, luptând pentru însănătoșirea tuturor celor afectați de boală, iar militarii s-au implicat în susținerea lor”.

„Unități specializate ale Ministerului Apărării Naționale au ridicat spitale de campanie, au transportat materiale și echipamente medicale, au fost alături de veteranii de război și de familiile militarilor aflați în misiuni în teatrele de operații, au sprijinit, pe timpul stării de urgență, polițiștii și jandarmii și s-au implicat în proiectarea și producerea de echipamente medicale dedicate confruntării cu COVID-19”, a declarat ministrul.

Ciucă: ,,Nu am oprit eforturile de modernizare și înzestrare a Armatei României cu cele mai bune echipamente de apărare”

Totodată, Nicolae Ciucă a explicat faptul că militarii au avut permanent în vedere păstrarea capacității Armatei României de a-și îndeplini misiunea constituțională de garantare a suveranității, independenței, unității și integrității teritoriale a țării.

„Cu toate provocările reprezentate de pandemia COVID-19, am avut în vedere și celelalte misiuni și nu am oprit nici eforturile de modernizare și înzestrare a Armatei României cu cele mai bune echipamente de apărare. Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice, avem planuri de contingență și putem reacționa rapid și eficient la orice fel de provocare”, a transmis oficialul.

Proiectul „Împreună protejăm România”prezintă, printre altele, măsurile luate de autoritățile centrale și locale, colaborarea cu partenerii externi în contextul pandemiei de COVID-19

De asemenea, referindu-se la misiunile militarilor români, Ministrul Apărării Naționale a declarat: „Militarii s-au antrenat pentru luptă, pentru misiuni în teatrele de operații externe, pentru acțiuni într-un mediu ostil, dar s-au pregătit și pentru a interveni la dezastre naturale, pentru a-i sprijini pe cei aflați la nevoie. Însă niciun antrenament nu te poate face imun la suferința semenilor tăi, niciun antrenament nu te poate pregăti pentru momentul când cei dragi – bunici, părinți, copii, rude și prieteni – sunt în pericol și au nevoie de sprijinul tău”.

Conform comunicatului de presă publicat de MApN, la evenimentul de la Clubul Diplomatic au participat, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, precum și ai mediului de afaceri, decidenți guvernamentali și politici și specialiști implicați direct în acțiunile de combatere a epidemiei. Temele de dezbatere au urmărit efectele pandemiei și măsurile care se impun a fi luate în plan socioeconomic și medical.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului