Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă: ,,Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice”

Redactor:
Mihaela Ivancica
Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă: ,,Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice”
Nicolae Ciucă. Sursă Foto: Mediafax Foto

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri, 16 septembrie, la conferința „Împreună protejăm România”, organizată de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, la Clubul Diplomatic din București. În cadrul acesteia, oficialul a declarat că ,,putem reacționa rapid și eficient la orice fel de provocare”. 

Ciucă: ,,Niciun antrenament nu te poate face imun la suferința semenilor tăi”

 Ministerul Apărării Naționale a informat, printr-un comunicat de presă publicat miercuri, 16 septembrie, cu privire la mesajul transmis de ministrul Ciucă, în cadrul conferinței organizată la Clubul Diplomatic. Oficialul a subliniat faptul că, în contextul pandemic, ,,personalul medical este în linia întâi, luptând pentru însănătoșirea tuturor celor afectați de boală, iar militarii s-au implicat în susținerea lor”.

„Unități specializate ale Ministerului Apărării Naționale au ridicat spitale de campanie, au transportat materiale și echipamente medicale, au fost alături de veteranii de război și de familiile militarilor aflați în misiuni în teatrele de operații, au sprijinit, pe timpul stării de urgență, polițiștii și jandarmii și s-au implicat în proiectarea și producerea de echipamente medicale dedicate confruntării cu COVID-19”, a declarat ministrul.

Ciucă: ,,Nu am oprit eforturile de modernizare și înzestrare a Armatei României cu cele mai bune echipamente de apărare”

Totodată, Nicolae Ciucă a explicat faptul că militarii au avut permanent în vedere păstrarea capacității Armatei României de a-și îndeplini misiunea constituțională de garantare a suveranității, independenței, unității și integrității teritoriale a țării.

„Cu toate provocările reprezentate de pandemia COVID-19, am avut în vedere și celelalte misiuni și nu am oprit nici eforturile de modernizare și înzestrare a Armatei României cu cele mai bune echipamente de apărare. Suntem pregătiți să răspundem oricărei amenințări la adresa securității naționale și euroatlantice, avem planuri de contingență și putem reacționa rapid și eficient la orice fel de provocare”, a transmis oficialul.

Proiectul „Împreună protejăm România”prezintă, printre altele, măsurile luate de autoritățile centrale și locale, colaborarea cu partenerii externi în contextul pandemiei de COVID-19

De asemenea, referindu-se la misiunile militarilor români, Ministrul Apărării Naționale a declarat: „Militarii s-au antrenat pentru luptă, pentru misiuni în teatrele de operații externe, pentru acțiuni într-un mediu ostil, dar s-au pregătit și pentru a interveni la dezastre naturale, pentru a-i sprijini pe cei aflați la nevoie. Însă niciun antrenament nu te poate face imun la suferința semenilor tăi, niciun antrenament nu te poate pregăti pentru momentul când cei dragi – bunici, părinți, copii, rude și prieteni – sunt în pericol și au nevoie de sprijinul tău”.

Conform comunicatului de presă publicat de MApN, la evenimentul de la Clubul Diplomatic au participat, reprezentanți ai misiunilor diplomatice în România, precum și ai mediului de afaceri, decidenți guvernamentali și politici și specialiști implicați direct în acțiunile de combatere a epidemiei. Temele de dezbatere au urmărit efectele pandemiei și măsurile care se impun a fi luate în plan socioeconomic și medical.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Benone Sinulescu, călcat de hoți! L-au lăsat fără toată munca de un an de zile,...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
SONDAJ. Topul politicienilor în care au încredere românii. Klaus Iohannis și Emil Boc, pe primele...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop 19 aprilie 2021. Zodia care trece peste perioada dificilă
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Horoscop - luni, 19 aprilie 2021. N-o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu...
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
Inchide