Ministrul Cîmpeanu a anunțat anul din care se aplică procedura de finanțare a universităților pe criterii de performanță

Ministrul Cîmpeanu a anunțat anul din care se aplică procedura de finanțare a universităților pe criterii de performanță
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că universitățile din România vor fi finanțate pe criterii de performanță, însă această metodologie de finanțare va fi aplicată doar de anul viitor, la solicitarea instituțiilor de învățământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de jurnaliști, vineri, la Alba Iulia, cum se va face în viitor finanțarea universităților, Cîmpeanu a răspuns că a emis un ordin de ministru privind finanțarea pe criterii de performanță, însă, la solicitarea instituțiilor de învățământ superior, aplicarea acestui ordin a fost amânată până anul viitor.

„Din punctul meu de vedere, am emis un ordin de ministru. Ulterior emiterii acestui ordin, la nivelul universităților românești, cu o majoritate covârșitoare, ni s-a solicitat -Ministerului – înțelegere pentru prorogarea pentru anul universitar viitor a finanțării pe baza acestor criterii. Argumentele care au stat la baza acestei solicitări au fost acelea că sunt necesare extrem de multe date și mai ales universitățile mari au avut probleme cu modul de raportare a acestor date care definesc criteriile de performanță pe baza cărora urmează a se face finanțarea”, a explicat ministrul Educației.

Potrivit acestuia, metodologia de finanțare pe criterii de performanță va fi mai întâi testată într-un proiect pilot, în acest an, și apoi va fi aplicată de anul viitor.

„Am decis în cele din urmă să pilotăm această metodologie de finanțare pe criterii de performanță la nivelul acestui an și să o aplicăm de anul viitor. Insistăm pe lângă universitățile românești să facă eforturi pentru a completa bazele de date cu indicatorii solicitați, pe baza cărora definim performanța universităților, pentru că mai devreme, cum ar fi putut să fie, sau mai târziu, însemnând mai târziu la anul, acest lucru va trebui să se întâmple în beneficiul calității învățământului superior și în beneficiul echității între universități, pentru a putea fi finanțate în funcție de performanța pe care au înregistrat-o”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a participat, vineri, la festivitățile de deschidere a noului an universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide