Ministrul Mediului face un anunț îngrijorător: A fost deblocat programul Casa Verde, dar mai sunt bani doar pentru București-Ilfov

Redactor:
Alexandru Costea
Ministrul Mediului face un anunț îngrijorător: A fost deblocat programul Casa Verde, dar mai sunt bani doar pentru București-Ilfov
Ministrul Mediului Costel Alexe a anunțat că miercuri a fost deblocat programul „Casa Verde" pentru panouri fotovoltaice, însă toate sumele au fost epuizate, rămânând fonduri doar pentru regiunea București - Ilfov.

„Ieri (miercuri – n.r.) s-a reușit deblocarea programului «Casa Verde» fotovoltaice, un program foarte așteptat de public și care era blocat de peste două luni. Atât de mare a fost așteptarea societății, încât astăzi (joi – n.r.) vă anunț în premieră că toate sumele au fost epuizate, mai puțin regiunea București-Ilfov, unde încă a mai rămas un rest din buget. Acum prioritatea noastră este evaluarea cât mai rapidă a dosarelor depuse, astfel încât lucrările de instalare pentru cele 25.000 de sisteme finanțate să demareze cât mai curând iar cetățenii să beneficieze cu adevărat de acest proiect”, a declarat, joi, Costel Alexe, la sediul Ministerului Mediului.

Programul „Casa Verde” a început pe 10 septembrie. Programul prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

Valoarea contractului de finanțare este de 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operațional Regional (POR). Valoarea totală a finanțării acordate pentru acest program se ridică la aproximativ 656 milioane lei, Administrația Fondului pentru Mediu asigurând, din Fondul pentru Mediu, sumele necesare pentru regiunea București – Ilfov.

Scopul programului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și livrarea surplusului în sistemul energetic național, precizează Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Finanțarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei.

Suma finanțată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Nu e banc! Cum face amor Adi Minune la 1.51 metri înălțime
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Preşedinţii liberali de CJ-uri fac curăţenia de mandat. Ce au descoperit
Bărbat arestat pentru că a „provocat haos în trafic” după ce a aruncat cu bani...
Nu e banc! Cum face amor Adi Minune la 1.51 metri înălțime
Ce a prins la undiță un pescar amator? Bărbatul a încremenit când a văzut! A...
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
ATENȚIE! Ce amendă primesc cei care stropesc pietonii. Suma e COLOSALĂ!!!
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Viviana Sposub şi-a luat adio de la Burcea. „Ferma nu va mai fi la fel...
Inchide