Ministrul Mediului îi răspunde lui Tudorache: Dă dovadă de o ipocrizie maximă. Se folosește de groapa de gunoi de la Chiajna drept temă de campanie

Redactor:
Alisa Ioana
Ministrul Mediului îi răspunde lui Tudorache: Dă dovadă de o ipocrizie maximă. Se folosește de groapa de gunoi de la Chiajna drept temă de campanie
Ministrul Mediului îi răspunde lui Tudorache: Dă dovadă de o ipocrizie maximă. Se folosește de groapa de gunoi de la Chiajna drept temă de campanie

Ministrul Mediului, Costel Alexe, îi răspunde primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, care i-a cerut să oprească depozitarea deşeurilor la Chiajna. Alexe susţine că edilul foleşte groapa de gunoi drept temă de companie şi spune că dă dovadă de „o ipocrizie maximă”.

De mai bine de patru ani, administraţia Capitalei şi cei şase primari PSD nu au făcut decât să îşi arate incompetenţa. Nu există o soluţie de a devia de la groapă aceste deşeuri. Am dispus control la APM Bucureşti şi Ilfov pentru a vedea cum au fost emise aceste autorizaţii de către guvernarea social-democrată în 2018. Problema principală a Bucureştiului este că colectează separat şi reciclează foarte puţin din deşeurile pe care le produce. La nivel naţional, media este de 15%, iar Bucureştiul este sub media naţională, ajungând la 9%. Primarul Sectorului 1, dând dovadă de o totală lipsă de repsect faţă de bucureşteni şi de o ipocrizie maximă se bate folosindu-se de groapa de gunoi de la Chiajna ca şi temă de campanie, dar tot gunoiul pe care îl strânge în Sectorul 1 îl duce vis-a-vis de Iridex, necolectat separat, nereciclat”, a spus, marţi, Costel Alexe, la Digi 24.

Reacţia lui Alexe vine după ce, luni, Dan Tudorache i-a cerut să stopeze depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi de la Chiajna-Rudeni

Edilul Sectorului 1 susţine că, în ciuda unei hotărâri executorii a Tribunalului Bucureşti, din data de 14 august, prin care instanţa a decis anularea Autorizaţiei Integrate de Mediu pe ultimele două suprafeţe încă funcţionale ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni – celulele 6 şi 7 –, operatorul acestei gropi de gunoi „continuă să depoziteze ilegal deşeuri pe un teren situat între celulele 1-5 şi 6-7”.

Primarul Dan Tudorache a mai precizat că aşteaptă ca până vineri autorităţile statului cu atribuţii în protecţia mediului să stopeze depozitarea ilegală a deşeurilor la groapa Iridex şi să oprească poluarea pe care această groapă de gunoi o produce în cartierele din zona de Nord-Vest a Sectorului 1.

Dacă acest lucru nu se întâmplă până vineri, edilul Sectorului 1 spune că va cere public demisia Ministrului Mediului

„Prin continuarea activităţii de depozitare a deşeurilor, în ciuda hotârârii Tribunalului Bucureşti, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni ne sfidează pe noi ca administraţie locală, dar mai grav sfidează o întreagă comunitate afectată de poluarea produsă de acest depozit şi sfidează o hotărâre a instanţei. Solicit Ministrului Mediului, Costel Alexe, să determine operatorul economic al acestei gropi să intre în legalitate şi să respecte o hotărâre executorie a instanţei. Dacă acest lucru nu se întâmplă până vineri, 28 august 2020, voi solicita public demisia Ministrului Mediului. Dacă acesta nu adoptă măsuri în acest sens, ori nu-i pasă de zecile de mii de cetăţeni care sunt obligaţi să respire aerul otrăvit degajat în atmosferă de acest depozit, ori are altfel de interese”, a declarat, luni, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Referitor la situaţia semnalată de Tudorache, premierul Ludovic Orban a spus, luni, că este „convins că Ministerul Mediului va lua toate măsurile care se impun în cazul unei hotărâri judecătoreşti”.

„Dar ce treabă are Tudorache în treaba asta? Tudorache e din Ciajna, e primar în Chiajna? Oricum se comportă ca şi cum ar fi primar în Chiajna”, a adăugat şeful Executivului

Tribunalul Bucureşti a hotărât, în data de 14 august, anularea Autorizaţiei Integrate de Mediu pentru depunerea deşeurilor pe ultimele două suprafeţe, încă funcţionale, ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni, celule 6 şi 7 cu o capacitate de 1,6 milioane mc.

Celulele 6 şi 7 ale gropii Iridex erau ultimele funcţionale, după ce, în anul 2017, fuseseră închise celulele 1-5 ale gropii cu o capacitate de 4,5 milioane mc.

În primăvara anului 2018, Primăria Sectorului 1, Poliţia Locală Sector 1, Asociaţia 21% Oxigen şi Asociaţia pentru Natură şi Protejarea Mediului au intentat un proces Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB) şi companiei Iridex, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni, solicitând anularea Autorizaţiei Integrate de Mediu emisă de APMB, document în baza căruia funcţionează depozitul de gunoi.

Acţiunea în instanţă a fost iniţiată ca urmare a repetatelor sesizări primite de la mii de cetăţeni din Nord-Vestul Capitalei, a căror viaţă este afectată şi astăzi de mirosurile insuportabile provenite de la această groapă de gunoi.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide