• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Ministrul Rovana Plumb fentează timbrul de mediu. Mașina de lux a familiei este înmatriculată în Bulgaria

Familia ministrului Muncii Rovana Plumb (PSD) deține un autoturism de lux, Audi Q7, pe care însă nu a dorit să îl înmatriculeze în România, pentru a evita plătirea timbrului de mediu.

Una dintre mașinile de lux ale familiei Rovanei Plumb, un Audi Q7, este înmatriculată în Bulgaria, la Ruse, pentru a evita plata timbrului de mediu, care s-ar ridica la aproximativ 3.000 de euro, conform imaginilor obținute de România Liberă. Mașina este folosită de fiul și de soțul ministrului Plumb, însă în anii 2012 și 2013 mașina a figurat pe numele Rovanei Plumb, conform declarațiilor sale de avere.

Foto: România Liberă

În forma actuală a legii timbrului de mediu, orice cumpărător al unui autoturism este obligat de statul român să plătească o taxă de poluare indiferent dacă mașina este adusă din UE sau este deja înmatriculată în România înainte de 2007. Mașina Rovanei Plumb este fabricată în 2008, deci ministrul ar fi trebuit să plătească taxa. Mașina ar fi adusă din Belgia, unde Rovana Plumb a fost europarlamentar, la Bruxelles.

„Doamna Rovana Plumb nu deține și nu a deținut în proprietate nici un autoturism marca Audi Q7, înmatriculat în Bulgaria. Nu a folosit și nu va folosi, personal, un astfel de autoturism în activitatea domniei sale. Mașina menționată în declaratiile sale de avere anterioare a fost înstrăinată către o terță persoană, în anul 2013″, a comentat pentru România Liberă un consilier al Rovanei Plumb.

Deși în declarația de avere, mașina apare ca fiind înstrăinată unei alte persoane, șoferul familiei Plumb a confirmat că autoturismul este trecut pe o firmă din Bulgaria și este folosit de fiul Rovanei Plumb, precum și de soțul acesteia.

Înmatricularea mașinilor în Bulgaria este o metodă folosită de mulți dintre șoferii români, pentru a evita plata timbrului de mediu, obligatoriu pentru toate mașinile, indiferent dacă au fost aduse din străinătate sau au fost cumpărate din România, dar au fost fabricate înainte de 2007 (an în care a fost introdusă pentru prima oară taxa de poluare).

 

Inchide