Ministrul Sănătății și sindicatele au semnat contractul colectiv de muncă pe sectoare de activitate / Documentul, primul semnat după legea salarizării

Ministrul Sănătății și sindicatele au semnat contractul colectiv de muncă pe sectoare de activitate / Documentul, primul semnat după legea salarizării
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și reprezentanții sindicatelor din Sănătate au semnat contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate, primul document semnat după legea salarizării și care stabilește drepturile și îndatoririle salariaților.

Contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate a fost semnat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și de reprezentanții sindicatelor sâmbătă după-amiaza, acesta fiind primul document semnat după legea salarizării.

„Este primul contract de muncă semnat după legea salarizării. Documentul este important pentru că stabilește ajustări legate de drepturile și îndatoririle salariaților, armonizându-le cu noile prevederi legale. Contractul colectiv de muncă preia și noul regulament de sporuri. În anul 2018, am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016″, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Contractul colectiv de muncă este documentul care stabilește drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă ce revin salariaților din unitățile sanitare, fiind și un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecție socială a salariaților.

De asemenea, contractul colectiv de muncă la nivel național asigură garanții pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unități.

 

Inchide