Ministrul Vela a trimis Corpul de Control la Poliția Capitalei. Scandal fără precedent între șefii din Poliție, după moartea lui Emi Pian

Ministrul Vela a trimis Corpul de Control la Poliția Capitalei. Scandal fără precedent între șefii din Poliție, după moartea lui Emi Pian
Marcel Vela a trimis Corpul de Control la Poliția Capitalei/ Foto: Marcel Vela, Facebook
Publicat: 14/08/2020, 18:54
Actualizat: 06/04/2021, 17:05

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, că a trimis Corpul de Control la Poliția Capitalei, în urma afirmațiilor publice făcute de șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente, care s-a plâns, în presă, că mai multe anchete care priveau destructarea unor clanuri periculoase ar fi fost blocate de superiori. Declarațiile ofițerului au venit după ce structura pe care o conduce a fost acuzată că nu este capabilă să facă față clanurilor și că, în consecință, în București au avut loc, în ultima perioadă, mai multe evenimente deosebit de violente.

Moartea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, nu a provocat furtună doar în mediile interlope ci și la vârful Poliției Capitalei, unde a izbucnit un scandal fără precedent în istoria modernă a instituției. Dincolo de ecourile pe care le-a avut în lumea intrelopă, decesul lui Emi Pian a creat impresia generală că Bucureștiul este, de fapt, un oraș împânzit de clanuri. Și cum Direcția Generală de Poliție a Municipiului București are un serviciu specializat tocmai în combaterea acestor grupări violente, toate privirile s-au îndreptat către colectivul de polițiști care ar fi trebuit să țină clanurile sub control.

Și asta, după ce evenimente precum incidentele foarte grave din Piața Constituției, în urma cărora un om a fost omorât cu toporul, apoi înjunghierea unui membru marcant al Grupării Sportivilor, rănirea gravă a unui membru al clanului Pian, cunoscut sub numele de Elvis, care a fost înjunghiat în gât și moartea lui Emi Pian, fratele lui Elvis, mort după ce a fost înjunghiat în picior, au revenit în memoria colectivă.

Pe fondul criticilor apărute în spațiul public, comisarul șef Marius Andrei, șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente, a ieșit în presă și a spus, fără să dea nume, că, împreună cu oamenii săi, nu a putut să finalizeze mai multe dosare din cauza faptului că ar fi fost sabotat din interior de unui dintre directorii adjuncți, care i-a blocat anchetele pe care acesta le avea în lucru alături de DIICOT.

În realitate, comisarul șef Marius Andrei făcea referire, în mod direct, la comisarul șef Radu Gavriș, director adjunct al Poliției Capitalei, care îi ceruse să închidă anchetele care vizau traficul de droguri, în condițiile în care, pentru București, Poliția Română are deja Brigada pentru Combaterea Crimei Organizate.

Liderii clanurilor, reținuți în dosare de omor

La rândul său, Radu Gavriș a întocmit două rapoarte, prin care a evidențiat lipsa de eficacitate a Serviciului Grupări Infracționale Violente (SGIV), care nu ar fi putut gestiona grupările violente din București și, cu toate că unele evenimente sângeroase ar fi putut fi prevenite, membrii acestor clanuri au ajuns să fie reținuți se Serviciul Omoruri, abia după producerea unor crime sau tentative de omor. Ca urmare, Gavriș a solicitat o verificare a activității SGIV.

În plin război intern la Poliția Capitalei, ministrul Marcel Vela a trimis, la Poliția Capitalei, Corpul de Control pentru a verifica dacă afirmațiile făcute în presă de comidarul șef Marius Andrei sunt adevărate, iar acesta nu ar fi fost lăsat să anihileze clanurile din Capitală.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public după difuzarea la un post de televiziune a unui interviu cu șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus Corpului de Control efectuarea de îndată a unui control la Poliția Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate și pentru a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun”, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la...
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult