Mircea Băsescu a cerut încetarea de drept a arestului la domiciliu. Când va afla răspunsul instanței

Mircea Băsescu a cerut încetarea de drept a arestului la domiciliu. Când va afla răspunsul instanței
Publicat: 17/06/2015, 20:23

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au venit, miercuri, la Tribunalul Constanța unde a avut loc un nou termen în dosarul în care aceștia sunt judecați pentru trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Constantin Gudu, a cerut instanței să constate încetarea de drept a arestului la domiciliu în cazul clientului său, iar în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, el a solicitat înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

„Am solicitat instanței să constate încetarea de drept a măsurii preventive a arestului la domiciliu raportându-ne la decizia Curții Constituționale 361 publicată vineri. Decizia Curții Constituționale vizează neconstituționalitatea textului 222 din Codul de Procedură Penală care nu prevede o durată maximă a arestului la domiciliu așa cum celelalte măsuri preventive prevăd. În raportare la acest aspect și părerea noastră este că la momentul de față s-ar impune încetarea de drept. În măsura în care instanța va aprecia, am cerut și înlocuirea cu controlul judiciar, măsură oportună la acest moment. În subsidiar am cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanța a rămas în pronunțare”, a declarat avocatul Constantin Gudu.

Și avocatul lui Marian Căpățână a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar, iar în cazul în care această solicitare va fi respinsă, a mai solicitat să i se permită clientului său să părăsească domiciliul două zile pe săptămână pentru a-și face aprovizionarea, dar și să poată merge de două ori pe lună la slujbe religioase.

La termenul de miercuri ar fi trebuit să fie audiați fostul șef al Poliției Județene Constanța Dumitru Catană și fostul șofer al lui Marian Căpățână Ion Preda, însă aceștia nu s-au prezentat. Dumitru Catană a fost citat la sediul Poliției Constanța, instanța primind răspuns că nu mai lucrează acolo, iar citația lui Ion Preda ar fi fost preluată de cineva din familia sa.

În aceste condiții, Tribunalul a decis ca Dumitru Catană să fie citat la adresa unde locuiește, după ce aceasta va fi aflată, iar la termenul următor Ion Preda va fi citat cu mandat de aducere.

De asemenea, instanța a mai decis ca la următorul termen să fie audiată și angajata unei bănci, care ar fi verificat veridicitatea banilor dați de către familia Anghel lui Marian Căpățână, care apoi au ajuns la Mircea Băsescu, potrivit declarațiilor membrilor familiei lui Bercea Mondial.

Următorul termen pe fond a fost stabilit pentru 18 septembrie.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpățână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestați preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influență de care este acuzat fratele fostului președinte al țării.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanța a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeași decizie fiind luată și în cazul lui Marian Căpățână.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecați sub control judiciar, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanță.

În 9 ianuarie 2015, Mircea Băsescu și Marian Căpătână au solicitat la Tribunalul Constanța revocarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

În 14 ianuarie, Tribunalul Constanța a decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest la domiciliu, dar i-a permis să meargă la lucru două zile săptămânal. Procurorii au contestat decizia, însă două zile mai târziu Curtea de Apel Constanța a respins contestația procurorilor DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Samsung Galaxy A55 și A35 au fost lansate în România. Primele noastre impresii
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice