Mircea Băsescu a depus cea de-a treia cerere de eliberare condiționată

Mircea Băsescu a depus cea de-a treia cerere de eliberare condiționată
Publicat: 10/07/2017, 08:18
Actualizat: 10/07/2017, 08:27

Mircea Băsescu a depus o nouă cerere de eliberare condiționată, iar Judecătoria Medgidia urmează să discute cazul miercuri.

Ultima cererea de eliberare condiționată formulată de Mircea Băsescu, cea de-a doua, a fost respinsă definitiv de Tribunalul Constanța la finalul lunii martie, instanța stabilind că fratele lui Traian Băsescu poate depune o nouă cerere de eliberare condiționată peste trei luni.

În februarie, Judecătoria Medgidia a admis propunerea de liberare condiționată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă și a dispus eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu, însă DNA a contestat decizia, iar Tribunalul Constanța a admis, în martie, contestația, astfel că fratele fostului președinte a rămas în penitenciar.

Magistrații Tribunalului Constanța au apreciat că Mircea Băsescu nu poate fi eliberat condiționat deoarece, deși a executat fracțiunea de pedeapsă stabilită de lege, „această perioadă nu este suficientă pentru a se concluziona asupra perspectivelor de reintegrare socială”, se arăta în motivare.

În luna mai, fostul președinte Traian Băsescu declara că fratele său, Mircea Băsescu, se află la Penitenciarul Jilava, pentru că suferă de probleme grave de sănătate, deși trebuia eliberat din septembrie anul trecut. „Am fost duminică la Jilava. Fratele meu este acolo pentru că i-au introdus 5 stenturi. Nu mai putea merge. Nu îi mai circula sângele. El trebuia eliberat din septembrie, anul trecut”, spunea fostul președinte Traian Băsescu, la B1 TV.

Fratele lui Traian Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanța, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați pentru soluționarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.