Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv

Mircea Băsescu rămâne în arest preventiv
Publicat: 05/09/2014, 15:09
Actualizat: 31/01/2019, 22:18

Mircea Băsescu a fost adus, vineri, la Curtea de Apel Constanța, pentru contestația pe care avocații săi au depus-o împotriva deciziei pronunțate, luni, de Tribunalului Constanța, care respinsese cererea privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Instanța a respins ca nefondată contestația, decizia magistraților fiind definitivă.

Este a patra solicitare depusă de Mircea Băsescu privind înlocuirea măsurii arestului preventiv, toate cererile fiind respinse, la fel și contestațiile formulate la Curtea de Apel Constanța.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în 14 iulie, în stare de arest, în dosarul în care fratele președintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpățână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentință favorabilă în procesul lui Bercea Mondial. Dosarul în care Mircea Băsescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, iar Marian Adrian Căpățână pentru complicitate la această infracțiune a fost înregistrat la Secția Penală a Tribunalului Constanța.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost arestați în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influență de care este acuzat fratele șefului statului.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că fratele președintelui va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că și-a înjunghiat un nepot, dar și pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpățână și suma de 350.000 de euro, în același scop.

Anchetatorii susțin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpățână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpățână este acuzat că și-a însușit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiți de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

În cauză a fost instituit sechestrul asigurător pe bunuri imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru șantaj cu circumstanțe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, și fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiți justiției pentru șantaj cu circumstanțe agravante.

În același dosar a fost trimis în judecată și Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracțiuni concurente de șantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiției pentru șantaj.

Tot Tribunalul Constanța judecă și acest dosar în care fratele președintelui apare ca parte vătămată și în care inculpați sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial – soția acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii și fiica, Florin, Grinică Ion și Izaura Anghel și concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, acuzați de șantajarea lui Mircea Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată