Misiune ca-n filme, cu focuri de armă, în Mehedinți: Polițiștii Gică și Ionuț i-au redat agoniseala de-o viață bunicuței Gheorghița! Cum au reușit agenții să îi prindă pe hoți – FOTO

Misiune ca-n filme, cu focuri de armă, în Mehedinți: Polițiștii Gică și Ionuț i-au redat agoniseala de-o viață bunicuței Gheorghița! Cum au reușit agenții să îi prindă pe hoți - FOTO
Misiune ca-n filme, cu focuri de armă, în Mehedinți: Polițiștii Gică și Ionuț i-au redat agoniseala de-o viață bunicuței Gheorghița! Cum au reușit agenții să îi prindă pe hoți / Sursă FOTO: Sindicatul Europol
Publicat: 25/11/2020, 12:40
Actualizat: 25/11/2020, 13:21

Doi polițiști din Mehedinți au reușit să îi redea agoniseala de-o viață bunicuței Gheorghița pe care o prădaseră mai mulți hoți sub pretextul că vor să cumpere televizoare vechi.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol este relatată misiunea încheiată cu succes de către agenții de poliție Gică și Ionuț.

Hoții au intrat în gospodăria femeii în vârstă sub pretextul că vor să cumpere televizoare vechi, iar în timp ce unii dintre ei o distrăgeau pe bunicuța Gheorghița, alții i-au căutat prin casă iar când au găsit suma de 20.000 de lei n-au mai stat pe gânduri și și-au însușit-o.

Bunicuța Gheorghița, deposadată de toată agoniseala

„Bunicuța Gheorghița, 5 focuri de armă și un televizor vechi. Acestea sunt ingredientele unei povești cu final fericit, care a avut loc într-un sat din Mehedinți. Patru bărbați au pătruns în curtea unei bătrâne de 76 ani, singură, sub pretextul intenției de a cumpăra televizoare vechi. În timp ce doi dintre ei i-au distras atenția și au ținut-o de vorbă, ceilalți au scotocit prin casă și au sustras suma de 20.000 lei, care reprezenta agoniseala de o viață a bunicii, păstrată pentru zile negre”, relatează Sindicatul Europol.

Ulterior, bunicuța și-a dat seama că suma de bani agonisită dispăruse din casă și a sunat la 112. Echipajul trimis la fața locului, alcătuit din agenții Gică și Ionuț, s-a întâlnit pe stradă cu hoții, aflați într-o mașină, și au pornit în urmărirea lor.

Hoții, prinși cu focuri de armă, după o cursă nebună cu mașina

Hoții nu s-au lăsat ușor prinșii – polițiștii au fost nevoiți să tragă pentru a-i prinde pe trei dintre ei. Ulterior, cel de-al patrulea hoț a fost prins tot cu focuri de armă, după ce încercase să fugă.

„Imediat după ce și-a dat seama că banii lipsesc și a sunat la 112, dispecerul a direcționat patrula formată din Ionuț și Gică spre locul incidentului. În goana lor, colegii au observat un autoturism care se potrivea descrierilor și care circula din direcția opusă. În ciuda semnalelor polițiștilor, fugarii au ocolit autospeciala de poliție și au mărit viteza. După câteva zeci de kilometri și 4 focuri de armă executate, șoferul a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă. Imediat, cei 4 bărbați au luat-o la fugă însă Gică a fost pe fază și i-a imobilizat pe 3 dintre ei, în timp ce Ionuț s-a lansat într-o cursă de anduranță după cel de-a patrulea. A tras și un foc de avertisment iar după mai multe sute de metri de alergare a reușit să îl prindă și pe al patrulea”, mai arată sursa citată.

Se pare că cei doi agenți de poliție au mai făcut urmăriri de-a lungul carierei.

„Nu are rost să vă mai spunem că cei doi polițiști au avut rezultate notabile de-a lungul anului, reușind să găsească 3 minori dispăruți înainte să cadă pe mâna traficanților de carne vie, au prins autorul unui furt de auto și au ridicat, în vederea confiscării, muniție letală deținută ilegal. Poate acestă ultima «ispravă» a polițiștilor le va aduce un loc în fruntea listei de salarii de lucrări de excepție, mult prea aglomerată de secretare, șoferi sau alte pile ale șefilor”, arată Sindicatul Europol.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. E femeia potrivită". Robi, dezvăluiri sincere în fața...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
Decizie greu de înțeles la PRO TV. E vizată una dintre cele mai urmărite emisiuni
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu”. Maria Ciobanu dezvăluie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Bolile neurologice afectează mai mulți oameni decât s-a crezut până acum