Misiune ca-n filme, cu focuri de armă, în Mehedinți: Polițiștii Gică și Ionuț i-au redat agoniseala de-o viață bunicuței Gheorghița! Cum au reușit agenții să îi prindă pe hoți – FOTO

Redactor:
Alexandra Mortu

Doi polițiști din Mehedinți au reușit să îi redea agoniseala de-o viață bunicuței Gheorghița pe care o prădaseră mai mulți hoți sub pretextul că vor să cumpere televizoare vechi.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol este relatată misiunea încheiată cu succes de către agenții de poliție Gică și Ionuț.

Hoții au intrat în gospodăria femeii în vârstă sub pretextul că vor să cumpere televizoare vechi, iar în timp ce unii dintre ei o distrăgeau pe bunicuța Gheorghița, alții i-au căutat prin casă iar când au găsit suma de 20.000 de lei n-au mai stat pe gânduri și și-au însușit-o.

Bunicuța Gheorghița, deposadată de toată agoniseala

„Bunicuța Gheorghița, 5 focuri de armă și un televizor vechi. Acestea sunt ingredientele unei povești cu final fericit, care a avut loc într-un sat din Mehedinți. Patru bărbați au pătruns în curtea unei bătrâne de 76 ani, singură, sub pretextul intenției de a cumpăra televizoare vechi. În timp ce doi dintre ei i-au distras atenția și au ținut-o de vorbă, ceilalți au scotocit prin casă și au sustras suma de 20.000 lei, care reprezenta agoniseala de o viață a bunicii, păstrată pentru zile negre”, relatează Sindicatul Europol.

Ulterior, bunicuța și-a dat seama că suma de bani agonisită dispăruse din casă și a sunat la 112. Echipajul trimis la fața locului, alcătuit din agenții Gică și Ionuț, s-a întâlnit pe stradă cu hoții, aflați într-o mașină, și au pornit în urmărirea lor.

Hoții, prinși cu focuri de armă, după o cursă nebună cu mașina

Hoții nu s-au lăsat ușor prinșii – polițiștii au fost nevoiți să tragă pentru a-i prinde pe trei dintre ei. Ulterior, cel de-al patrulea hoț a fost prins tot cu focuri de armă, după ce încercase să fugă.

„Imediat după ce și-a dat seama că banii lipsesc și a sunat la 112, dispecerul a direcționat patrula formată din Ionuț și Gică spre locul incidentului. În goana lor, colegii au observat un autoturism care se potrivea descrierilor și care circula din direcția opusă. În ciuda semnalelor polițiștilor, fugarii au ocolit autospeciala de poliție și au mărit viteza. După câteva zeci de kilometri și 4 focuri de armă executate, șoferul a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă. Imediat, cei 4 bărbați au luat-o la fugă însă Gică a fost pe fază și i-a imobilizat pe 3 dintre ei, în timp ce Ionuț s-a lansat într-o cursă de anduranță după cel de-a patrulea. A tras și un foc de avertisment iar după mai multe sute de metri de alergare a reușit să îl prindă și pe al patrulea”, mai arată sursa citată.

Se pare că cei doi agenți de poliție au mai făcut urmăriri de-a lungul carierei.

„Nu are rost să vă mai spunem că cei doi polițiști au avut rezultate notabile de-a lungul anului, reușind să găsească 3 minori dispăruți înainte să cadă pe mâna traficanților de carne vie, au prins autorul unui furt de auto și au ridicat, în vederea confiscării, muniție letală deținută ilegal. Poate acestă ultima «ispravă» a polițiștilor le va aduce un loc în fruntea listei de salarii de lucrări de excepție, mult prea aglomerată de secretare, șoferi sau alte pile ale șefilor”, arată Sindicatul Europol.

Inchide