Moda LIVE PE FACEBOOK ucide din nou! Șoferul unui Audi lovește cu 160 km/oră un tractor: doi morți

Publicat: 13/10/2018, 19:20
Actualizat: 26/03/2019, 00:54

Cu doar trei secunde înainte de accident, șoferul care a lovit din spate tractorul intrase în direct pe Facebook și își filma încântat bordul autoturismului, unde vitezometrul arăta peste 160 km/h. Înregistrarea surprinde momentul teribil al impactului și se oprește după 3 minute, când telefonul este ridicat de jos de unul dintre oamenii care opriseră lângă accident, pentru a ajuta victimele.

Accidentul s-a petrecut vineri noaptea, între localitățile Jebel și Voiteg, pe Drumul Național 59, care leagă Timișoara de Moravița, în județul Timiș. Un autoturism Audi care venea dinspre Timișoara, a lovit din spate un tractor și a ricoșat într-o mașină care circula regulamentar pe sensul opus.

Accident produs de un șofer care transmitea live pe Facebook în județul Timiș

În urma impactului puternic, șoferul a fost proiectat prin parbriz peste 10 metri și a murit. În automobilul pe care l-a lovit se mai aflau trei adulți și doi copii. La volan era un bărbat de 40 de ani, iar ceilalți doi erau soția sa și o tânără de 27 de ani. Au fost duși la spital, dar nu aveau probleme medicale grave. Copii lor, un băiețel de 3 ani era în scaun special, însă sora sa, în vârstă de 9 ani, nu purta centură de siguranță și a murit în accident.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, medicul Mihai Gafencu, a declarat corespondentului Mediafax, că băiețelul are coloana ruptă, splina spartă, precum și traumatisme craniene, fiind operat de urgență imediat ce a ajuns în unitatea medicală.

„Copilul are splina spartă, coloana ruptă și traumatism cranian. A fost operat imediat, pentru a i se scoate bucățile din splină sparte. Este în comă indusă, pentru că nu ar suporta durerea”, a afirmat Mihai Gafencu. În cursul zilei de sâmbătă, băiatul urma să fie supus mai multor investigații medicale.

Accident produs de un șofer care transmitea live pe Facebook în județul Timiș

La locul producerii acidentului au intervenit cinci ambulanțe și mai multe echipaje de Poliție și pompieri. Traficul rutier a fost blocat timp de două ore pe ambele sensuri.

Accident produs de un șofer care transmitea live pe Facebook în județul Timiș

După cum se poate observa pe pagina sa de Facebook, Florin Muntean – șoferul care a lovit tractorul – obișnuia să facă transmisii în direct pe rețeaua de socializare și era încântat de automobilul său, un Audi la volanul căruia apare în fotografia de pe profil.

Accident produs de un șofer care transmitea live pe Facebook în județul Timiș

„Experiența este cel mai dur profesor, pentru ca întâi îți da testul si apoi îți spune care e lecția,” este motto-ul pe care și-l alesese Munteanu de pe internet, pentru profilul pagini sale de Facebook. Citatul este atribuit lui Vernon Sanders, un producător de televiziune american, numit recent șef al studiourilor Amazon, și a fost, probabil, găsit de român pe internet, printre alte expresii devenite celebre.

Accident produs de un șofer care transmitea live pe Facebook în județul Timiș

Psihologul clinician Adina Burghel consideră că efectul puternic al rețelelor de socializare asupra indivizilor se datorează faptului că îi fac să se simtă foarte puternici și își pot crea imaginea pe care și-o doresc.

„Rețelele de socializare au un efect extrem de puternic asupra indivizilor. Rețeaua de socializare ajunge să îl facă pe individ să se simtă foarte puternic, unic, de neatins. Facebook, în cazul de față, a devenit un substitut al eu-lui nostru social. Individul își crează o imagine așa cum și-o dorește el, se prezintă pe sine în termeni dezirabili, se face apreciat, admirat, invidiat chiar. Interacțiunea socială este virtuală și aproape unilaterală: cel care transmite live primește un like, o inimioară, ajungând astfel să se simtă validat, apreciat social. Răspunsurile celorlalți reprezintă oglinda care ne reflectă valoarea. Utilizatorul poate controla perfect imaginea pe care o are,” a explicat psihologul timișorean.

Adina Burghel a precizat că șoferii care fac live-uri pe Facebook au o nevoie foarte mare de atenție.

„Oamenii simt permanent nevoia de confirmare, de apreciere în acțiunile, gândurile sau intențiile lor. Își doresc să fie admirați, să fie în conformitate cu ideea societății despre omul „ideal”, „bun”, „perfect”. Îndeplinirea acestei nevoi se poate realiza în termeni normali, sănătoși. De exemplu, alegând o viață artistică, teatrul, muzica. Alteori, poate fi aleasă o metodă mai puțin sănătoasă de îndeplinire a nevoii de confirmare. Și aici vorbim despre tendința tot mai mare a invidizilor de a se valida prin intermediul rețelelor de socializare. Indivizii din această categorie au o nevoie foarte mare de atenție, au o lipsă de încredere în sine, speră ca prin publicarea imaginilor cu ei înșiși sau a live-urilor cu ei să își îmbunătățească statutul social, să fie integrați într-un grup. Cei care au această condiție aproape de limita patologicului, prin încercările lor disperate de a se integra în rândul celor din jur și de a fi validați, se pun pe ei înșiși în pericol, și iată, și pe cei din jurul lor. Vorbim despre o manifestare la limita patologicului, deoarece simptomele sunt similare cu alte comportamente de predispoziție la adicție, un comportament cu potențial obsesiv,” a declarat psihologul.

Adina Burghel crede că ar trebuie să existe o limită între dorința de a primi aprecieri și dependența de acestea.

„Cu toții avem nevoia de apreciere. Acest lucru ne face să ne simțim iubiți, importanți. Acest lucru ne validează ca ființe sociale. Important este să găsim o limită între bucuria, dorința de a primi aprecieri și nevoia, dependența de acestea,” a conchis psihologul timișorean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului