Mona Pivniceru a demisionat din CSM, dar nu poate fi încă ministru. Plenul CSM ia act de demisie abia pe 20 august

Mona Pivniceru a demisionat din CSM, dar nu poate fi încă ministru. Plenul CSM ia act de demisie abia pe 20 august
Judecătoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistraților instanței supreme în Consiliul Superior al Magistraturii - și-a dat demisia, miercuri, din funcția de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justiției

Judecătoarea Mona Pivniceru – reprezentanta magistraților instanței supreme în Consiliul Superior al Magistraturii – și-a dat demisia, miercuri, din funcția de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justiției.

Mona Pivniceru și-a dat demisia din funcția de membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Plenul CSM urmează să ia în discuție demisia lui Pivniceru în ședința plenului stabilită deja pentru data de 20 august.

CSM arată, într-un comunicat, că potrivit „prevederilor art. 27 alin 2 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii și art. 12 alin 2 din Hotărârea CSM 326/2005 privind aprobarea ROF CSM, lucrările Plenului CSM se desfășoară în prezența a cel puțin 15 membri”.

„Demisia unui membru ales nu este efectivă și nu produce efecte juridice până când Plenul CSM nu ia act de aceasta”, arată comunicatul citat.

Calendarul de ședințe publice a Plenului CSM a fost stabilit pentru săptămâna 20-24 august 2012, anterior acestei perioade fiind imposibilă reuniunea Plenului în condiții de cvorum.

În urma acceptării demisiei, Pivniceru se va întoarce la Înalta Curte de Casație și Justiție, de unde ar putea fi detașată pentru funcția de ministru al Justiției.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins în ședința de luni, cu unanimitate de voturi, detașarea în funcția de ministru a Monei Pivniceru – propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiției.

„În ședința din data de 6 august 2012, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat solicitarea privind detașarea la Ministerul Justiției, pe o perioadă de 6 luni, în vederea numirii în funcția de ministru al Justiției, a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM”, informează Biroul de presă al Consiliului.

Sursa citată arată că, în conformitate cu prevederile Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi, Secția pentru judecători a hotărât că este inadmisibilă detașarea unui membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii în orice funcții, inclusiv în cele de demnitate publică numite și, în consecință, a respins cererea de detașare la Ministerul Justiției a doamnei judecător Mona Maria Pivniceru, membru ales al CSM.

Potrivit articolului 51, din Legea 317/2004 privind CSM, „(4) calitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii încetează, după caz, la expirarea mandatului, prin demisie, revocare din funcție”.

Luni, premierul Victor Ponta a anunțat că Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detașarea în funcția de ministru al Justiției, i-a transmis că va demisiona din funcția de membru al CSM, procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile.

„Am discutat cu ea și mi-a spus că este dispusă să demisioneze din funcția de membru al CSM, că a luat deja această decizie, și că în zilele următoare va face demersurile necesare. Amânarea depunerii jurământului de ministru este doar de câteva zile”, a spus Ponta la Antena 3.

Conducerea PNL a aprobat luni ca Mona Pivniceru să fie susținută pentru portofoliul Justiției în calitate de independent.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Viața de român în Olanda – cum suntem primiți în acest stat și câți români...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Cum au mutat chinezii o clădire veche de 85 de ani și grea de 7.600...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a luat o NOUĂ amantă pentru a se distra. TÂNĂRA i-a venit însă de hac...
Scandalul incredibil între patriarhul Daniel și fratele său. De ce acesta din urmă a spus...
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Nicoleta Dragne, cu nervii întinși la maxim! A fost acuzată că nu are grijă de...
Inchide