Monica Anisie: Pregătim școlile din Capitală de scenariul roșu. Azi am distribuit tablete tuturor elevilor din București

Monica Anisie: Pregătim școlile din Capitală de scenariul roșu. Azi am distribuit tablete tuturor elevilor din București
Anunț de ultimă oră pentru elevi și părinți! Monica Anisie: „Ceea ce anunțam devine realitate!”/ Foto: Mediafax Foto, Alexandru Dobre
Publicat: 15/10/2020, 15:49
Actualizat: 06/04/2021, 15:37

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că ministerul pe care îl conduce se pregătește să activeze scenariul roșu pentru școlile din București, după ce în ultimele 24 de ore aici au fost raportate 777 de cazuri noi de Covid-19. Aceasta a mai afirmat că toți elevii din București vor avea tablete pentru a urma școala online. 

Tabletele vor ajunge astăzi în toate sectoarele din municipiul București

Monica Anisie a organizat o ședință cu inspectorii școlari, pe ordinea de zi fiind situația livrării echipamentelor tehnice pentru unitățile de învățământ. Înainte de ședință, tabletele nu fuseseră primite de nicio școală din Capitală. Monica Anisie a mers la depozitul unde se află acestea și a dat asigurări că vor fi distribuite în cel mai scurt timp în toate sectoarele.

„Tabletele vor ajunge azi în toate sectoarele din municipiul București. În sfârşit au plecat de la depozit către unităţile de învăţământ. Deja Sectorul 2 a fost şi şi-a luat tabletele necesare pentru unităţile de învăţământ. Sectorul 4 este prezent aici. În curând, în toate unităţile de învăţământ din toate sectoarele vor fi transmise aceste tablete. În curând însemnând astăzi. Ţin să precizez faptul că, în depozitul de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, aceste tablete – este vorba despre 8.057 de tablete – au venit din data de 26 septembrie”, a declarat Anisie.

Întrebată de jurnaliști care este motivul pentru care Inspectoratul Școlar București nu a livrat tabletele la timp, ministrul a spus că „a fost o perioadă în care inspectorul școlar și alte persoane au fost în izolare sau în carantină, unii fiind bolnavi de COVID. Acesta a fost motivul”.

Referitor la procesul de distribuire a tabletelor pentru elevii din toate județele țării, subsecretarul de stat Jean Badea a explicat că din cele 82.000 de tablete pentru care deja s-a semnat contract, 26.000 sunt deja distribuite în 4 judeţe.

„Este vorba despre Argeş, Mureş, Prahova şi parţial judeţul Ilfov. În cea de-a doua etapă s-au semnat deja contractele pentru achiziţia a încă 108.000 de tablete, care vor pleca în următoarea perioadă către inspectoratele şcolare şi ulterior către elevi iar în cea de-a treia etapă este vorba de cele două loturi care au rămas neacoperite. Suntem deja în stadiul evaluării ofertelor”, a declarat Jean Badea.