Motivul pentru care au explodat cazurile de coronavirus în România. Reputatul doctor Virgil Musta a făcut anunțul. “Ele pot reprezenta un focar de infecție important!”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Motivul pentru care au explodat cazurile de coronavirus în România. Reputatul doctor Virgil Musta a făcut anunțul. “Ele pot reprezenta un focar de infecție important!”

Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a explicat motivul pentru care în România a avut loc o explozie de noi cazuri de coronavirus! Din păcate, s-a înregistrat un nou record, de peste 1.700 de infectări în 24 de ore.

Reputatul medic susține că numărul mare de cazuri înregistrat pe 16 septembrie poate fi pus pe seama deschiderii restaurantelor în interior, asta dacă în respectivele locații nu s-au respectat normele de distanțare socială.

Este un bilanţ îngrijorător şi trist în acelaşi timp, pentru că a depăşit mult pragul cu care ne-am obişnuit în ultimul timp.

Foarte probabil că acest bilanţ de azi se datorează unui număr foarte mare de pacienţi care s-au testat, fiind începutul anului şcolar şi mulţi dintre ei au vrut să vadă dacă merg în siguranţă sau nu la şcoală„, a declarat dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, la Antena 3.

Aproape sigur aceste cifre mari nu sunt consecinţa începerii anului şcolar, pentru că este prea devreme, dar intră în discuţie dechiderea restaurantelor, dacă nu s-au păstrat regulile de protecţie. Astfel, ele pot reprezenta un focar de infecţie important.

Singura metodă de a evita este de a respecta cu stricteţe regulile: masca de protecţie, distanţa fizică şi igiena mâinilor„, a mai precizat reputatul medic.

Încă 1.713 cazuri noi de coronavirus în România

Până pe 16 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 714 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul 15.09.2020 (10:00) – 16.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 49 de decese (33 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Lidia Buble se gândește la împăcare. Ce i-a transmis lui Răzvan
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Autobuzul fără șofer apare într-un oraș din România. Anunțul făcut de primărie
Trupele nord-coreene au ucis un oficial sud-coreean apoi au ars cadavrul, spune Seulul
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Decizia este semnată. A ajuns la Monitorul Oficial. Când se închid școlile
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide