MS: Am fost de la început în legătură cu familia lui Florin Cioabă și cu Ambasada României în Turcia

MS: Am fost de la început în legătură cu familia lui Florin Cioabă și cu Ambasada României în Turcia
Reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) spun că au fost de la început în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât și cu Secția Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziția familiei.
Publicat: 15/08/2013, 22:27
Actualizat: 21/05/2015, 05:03

Reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) spun că au fost de la început în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât și cu Secția Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziția familiei.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Sănătății au obținut informații despre starea lui Florin Cioabă de la medicii din spitalul din Antalya și, ulterior, au ținut legătura permanent cu doctorul Șerban Brădișteanu, care se afla la unitatea medicală unde este internat acesta, pentru a vedea care este situația medicală și pentru a sprijini, din punct de vedere medical, familia, în caz de nevoie, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății remis, joi, agenției MEDIAFAX.

„La momentul actual, decizia medicală este ca, până la stabilizarea stării de sănătate a pacientului, acesta să rămână internat în spitalul din Antalya, urmând ca situația să fie reevaluată zilnic”, a precizat sursa citată.

În cazul în care va fi nevoie de transferul lui Florin Cioabă în România, Ministerul Sănătății, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, urmează să pună la dispoziție un avion SMURD.

Costul transportului, respectiv al combustibilului și al taxei de aterizare, va fi suportat de către familia lui Florin Cioabă, au mai spus reprezentanții Ministerului Sănătății.

Medicul Șerban Brădișteanu a declarat, joi, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulația spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracție a inimii este redusă și sunt afectați rinichii, având nevoie de suport renal.

Șerban Brădișteanu a spus, pe Aeroportul „Henri Coandă”, la revenirea în țară după ce a fost în Antalya pentru a-l evalua pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, că în prezent se vorbește despre șansele acestuia de a rămâne în viață, starea lui fiind gravă.

„Starea lui Cioabă este foarte gravă, în acest moment vorbim de șansele de a rămâne în viață, nu de recuperare”, a precizat medicul.

Șerban Brădișteanu a mai spus că circulația spre creier a fost afectată din cauza infarctului, dar nu se poate vorbi de leziuni cerebrale ireversibile, ci de „stupoare cerebrală”. De asemenea, capacitatea de contracție a inimii este redusă, dar Florin Cioabă recuperează zilnic, iar infarctul i-a afectat și rinichii, fiind instalat un sistem de suport renal.

Medicul a adăugat că intervenția promptă și profesionalismul medicilor din Turcia au făcut ca Florin Cioabă să înceapă să recupereze după infarct, dar starea lui rămâne în continuare foarte gravă.

Brădișteanu a precizat că a avut o cooperare foarte bună cu echipa medicală care îl îngrijește pe Florin Cioabă în Antalya, din care fac parte neurologi, cardiologi, interniști, anesteziști, și în continuare va ține legătura permanent cu aceștia.

Întrebat cine l-a solicitat să meargă în Turcia pentru a-l evalua pe Florin Cioabă, medicul Șerban Brădișteanu a spus că rugămintea a venit din partea președintelui Traian Băsescu.

„Președintele Traian Băsescu m-a rugat, dacă vreau și pot, să fac această vizită medicală, împreună cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de făcut pentru un om, până la urmă”, a spus Brădișteanu.

Întrebat cine a suportat costurile, Brădișteanu a spus că toate cheltuielile au fost suportate de familia lui Florin Cioabă.

Medicul Șerban Brădișteanu a declarat că Florin Cioabă va urma un tratament medicamentos, întrucât starea sănătății sale nu permite în acest moment realizarea unei intervenții chirurgicale.

„Este în comă indusă medicamentos, pentru a fi liniștit. Am făcut evaluarea, astăzi ar fi noi investigații. Starea sănătății este mult prea fragilă, adică organismul este fragil și nu ar putea suporta o operație pe cord deschis”, a mai spus Brădișteanu.

Medicul a adăugat că Florin Cioabă trebuie reechilibrat și abia apoi ar putea fi transportat la București, pentru a fi operat.

„Am reconfigurat tratamentul, când va fi echilibrat, va putea fi transportat în țară. Acum este în stare gravă”, a precizat Brădișteanu.

Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgență Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, pentru a stabili dacă Florin Cioabă, care a suferit luni după-amiază un preinfarct, ar putea fi operat acolo sau ar putea fi transportat în România.

Fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că tatăl său a suferit, luni după-amiază, un preinfarct și este în comă indusă, la un spital din Antalya.

„Tata a suferit un preinfarct ieri după-amiază (luni după-amiază, n.r.), el se știa cardiac, însă nu a mai avut probleme de foarte mult timp. Probabil au fost călduri foarte mari și asta i-a activat problemele medicale. Eu am vorbit cu el de dimineață și era foarte agitat, iar acum știu că este într-o comă indusă medical”, spunea atunci Dorin Cioabă, care se afla în Turcia.

Secretarul general al Asociației Țiganilor Căldărari, Ioan Stănescu, declara marți, pentru MEDIAFAX, că Florin Cioabă este „în stare foarte gravă”.

„Este în stare foarte gravă. A consumat apă rece, apoi a stat la cald, la 50 de grade, și apoi la climă. A făcut pneumonie, apoi preinfarct. Medicii i-au băgat o sârmă, adică un stent”, a spus Stănescu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?