Nadia Comăneci: „Am depăşit Rusia la medalii de aur obţinute în Campionatele Europene. Performanţa gimnastelor române este istorică”

Nadia Comăneci: „Am depăşit Rusia la medalii de aur obţinute în Campionatele Europene. Performanţa gimnastelor române este istorică”
Nadia Comăneci: „Am depăşit Rusia la medalii de aur obţinute în Campionatele Europene. Performanţa gimnastelor române este istorică” / Sursă Foto: Nadia Comăneci, Facebook
Publicat: 20/12/2020, 20:58
Actualizat: 06/04/2021, 15:16

Nadia Comăneci a vorbit duminică despre reușitele gimnastelor românce la Campionatul European din Turcia. Fosta mare gimnastă a spus că se trezește cu noaptea în cap pentru a urmări sportul care a consacrat-o, mai adăugând și că se bucură pentru performanțele României.

Nadia Comăneci: „Din calculele mele, România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene”

„Pentru gimnastică şi pentru tenis mă trezesc cu noaptea în cap. Mă bucur să văd că există ceva promiţător şi această campanie făcută acum câţiva ani produce succese. Am fost extrem de impresionată de revenirea Larisei Iordache, cu care am vorbit acum 10 minute. Este aproape imposibil să revii fără accidentare după o „dispariţie” de trei ani din sport. Ea, cu trei operaţii, să revină la un nivel competitiv de această valoare este aproape incredibil (…) A făcut şi istorie, pentru că, din calculele mele, România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene, cu 55 de medalii de aur în total”, a declarat Nadia Comăneci la Antena3.

Larisa Iordache, două medalii de aur și una de argint la Campionatul European de gimnastică din Turcia

Gimnasta Larisa Iordache a fost aproape de a egala duminică performanțajunioarei Ana Bărbos la europeanul de la Mersin (4 medalii de aur). Iordache a luat aurul la bârnă și la sol și argintul la sărituri.

Tot la finalele pe aparate, Silviana Sfiringu a urcat alături de Larisa Iordache pe a doua treaptă a podiumului la bârnă, informează Mediafax.

Titlul la sol a fost atribuit româncei abia după ce antrenorii români au contestat prima notă (13.050), care o plasa doar pe locul 2. După recalculare, Iordache a fost notată cu 13.450.

Echipa României se întoarce de la competiția din Turcia cu 8 medalii de aur, 5 de argint și una de bronz.