Nadia Comăneci, Maia Morgenstern, Ilie Năstase, Ovidiu Lipan au primit pașapoarte diplomatice

Redactor:
Eliana Radulescu
Nadia Comăneci, Maia Morgenstern, Ilie Năstase, Ovidiu Lipan au primit pașapoarte diplomatice
Nadia Comăneci, Maia Morgenstern, Dinu Săraru, Dumitru Prunariu, Dan Puric, Ilie Năstase, Oana Pellea, Elisabeta Lipă, Ovidiu Lipan și Helmuth Duckadam au primit, joi, de la la ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, pașapoarte diplomatice, fiind desemnați "ambasadori ai turismului românesc".

Evenimentul a avut loc în cadrul programului „România promovată de valori”, inițiat de fostul ministru delegat pentru Turism Maria Grapini.

„Am reprezentat România într-un fel neoficial, pentru că nu am avut această responsabilitate oficială, prin ceea ce am făcut în cariera noastră și după ce am terminat această carieră a fost să reprezentăm România și ceea ce înseamnă România pentru noi, pentru că noi aici ne-am creat. Noi am devenit ceea ce am devenit pentru faptul că ne-am născut aici, am avut ajutor și sprijin și este frumos că este recunoscută această valoare, care este o diversitate acum. Nu este vorba numai despre sportivi, este vorba despre oameni care au valoare în artă, în cinematografie, și este un început frumos”, a spus Nadia Comăneci la finalul ceremoniei.

Ilie Năstase a spus că și până acum toți au reprezentat România.

„Noi, toți, ne identificăm cu țara aceasta, într-un fel. Toți ne-am născut aici, vrem să facem bine și e un lucru frumos că s-au gândit acum și la noi. Noi și până acum am reprezentat România”, a spus Năstase.

Întrebat ce înseamnă pașaportul diplomatic pentru el, Helmuth Duckadam a răspuns: „În primul rând, o mândrie. Faptul că posezi un pașaport diplomatic cred eu că este un lucru extraordinar și mă bucur foarte mult. Nu știu dacă voi apela vreodată neapărat la acest pașaport. Faptul că l-am primit alături de mari personalități din România mă face foarte mândru”.

Proiectul „România Promovată prin Valori” a fost demarat la inițiativa Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism. El a fost lansat prin evenimentul „Ambasadori ai Turismului Românesc”, organizat la 19 august 2013. Proiectul reprezintă o nouă formă de promovare a României, care își propune să completeze campaniile de imagine aflate în derulare.

Inchide