„Nea Mărin Miliardar”, mai mulți spectatori decât toate cele 200 de filme românești de după ’89. Câte milioane de români au văzut filmul la cinema

Nea Mărin Miliardar, mai mulți spectatori decât toate cele 200 de filme românești de după '89. Câte milioane de români au văzut filmul la cinema
Publicat: 04/01/2013, 21:18
Actualizat: 26/03/2019, 16:55

Pelicula „Nea Mărin Miliardar”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, din 1979, a avut mai mulți spectatori în cinematografele din România decât toate cele aproape 200 de filme românești realizate după 1989 la un loc, a declarat, vineri, Constantin Fugașin, președintele Asociației Film România (AFR).

„Cele aproape 200 de filme românești realizate după 1989 nu au atras – toate la un loc! – numărul de spectatori înregistrat de un singur film al lui Sergiu Nicolaescu – «Nea Mărin Miliardar»”, a spus Constantin Fugașin.

„Nea Mărin Miliardar”, care l-a avut în rolul principal pe regretatul actor Amza Pellea, a avut circa 7,5 milioane de spectatori în cinematografele din România, a declarat, pentru MEDIAFAX, Constantin Fugașin.

În schimb, toate cele aproape 200 de filme românești realizate după 1989, inclusiv filmele realizate de Nicolaescu după Revoluție, au strâns împreună sub 7 milioane de spectatori în cinematografele din România, a explicat Constantin Fugașin.

Pe de altă parte, potrivit lui Constantin Fugașin, filmul „Nea Mărin Miliardar” a fost difuzat de zeci de ori la televizor după 1989.

„Numărul total al spectatorilor români care au văzut cele 60 de filme regizate de Sergiu Nicolaescu este de zece ori cât populația României – aproape 200.000.000”, a mai spus Constantin Fugașin.

El a precizat că filmele lui Sergiu Nicolaescu au fost difuzate de zeci de ori și de diferite televiziuni. „După părerea mea se mai strâng încă 50 de milioane de spectatori care au văzut la televizor filmele lui Sergiu Nicolaescu, după 1989”, a mai spus Fugașin.

„M-am gândit la toate aceste cifre după ce i-am auzit pe detractorii lui Sergiu Nicolaescu. El a scris istorie în cinematografia din România, nu va putea fi șters niciodată”, a mai spus Constantin Fugașin, precizând totodată că este foarte posibil să nu se mai facă niciodată filme de complexitatea peliculelor „Mihai Viteazul” și „Mircea”, două dintre cele mai importante și dificile filme făcute de Sergiu Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicațiilor cardiace și pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunțat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 și recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecție impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în același timp, haina de regizor, scenarist și actor, cu o abilitate neobișnuită.

Trupul neînsuflețit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzești din București, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, reprezentanți ai municipalității. Potrivit surselor citate, incinerarea va avea loc în cadru restrâns, nefiind permis accesul presei. Reprezentanții municipalității au precizat că a fost stabilită ca oră de incinerare ora 12.00, însă familia regizorului poate solicita schimbarea acesteia.

Sergiu Nicolaescu va fi incinerat conform propriei dorințe exprese, respectată de soția acestuia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna