Nelu Tătaru: Nu luăm în considerare în acest moment reintroducerea stării de urgență. Ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în perioada următoare

Redactor:
Daniel Matei
Nelu Tătaru: Nu luăm în considerare în acest moment reintroducerea stării de urgență. Ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în perioada următoare
Cum se calculează indicele de transmitere al noului coronavirus. Nelu Tătaru a făcut lumină. “Focarele carantinate nu sunt luate în calcul!”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, la Huși, că autoritățile nu iau în considerare în acest moment instituirea stării de urgență.

El a explicat că declararea stării de urgență este un apanaj al președintelui României, acesta bazându-se pe informațiile primite de la alte instituții ale statului, potrivit Agerpres.

„Nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgenţă. După cum ştiţi, este un apanaj al preşedintelui declararea stării de urgenţă, după informaţiile care vin de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne, comunităţile ştiinţifice, precum şi evoluţia pe care o vom analiza în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În acest moment evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate, restaurante, teatre, cinematografe deschise, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea şcolii”, a declarat duminică  Nelu Tătaru.

Tătaru: Ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 după luna septembrie

Ministrul a mai declarat că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 după luna septembrie și le-a recomandat cetățenilor să respecte în continuare regulile transmise de către autorități pentru evitarea răspândirii virusului.

„După această lună ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri, creştere care ţine nu neapărat de noi, ci de noi toţi. Din punctul meu de vedere, atâta timp cât suntem parteneri şi respectăm nişte reguli, putem trece într-un registru de creştere uşoară a numărului de cazuri noi, pe acel platou de 1.500 – 1.600 de cazuri. Nerespectând regulile vom avea şi mai multe cazuri pe zi. Eu sper că fiecare dintre noi, înainte de a ne întreba ce vom face dacă va fi o creştere a numărului de cazuri, să ne întrebăm ce facem ca să nu crească numărul de infectări. Cred că este la îndemâna noastră”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Tătaru a adăugat că sistemul de sănătate din România s-a adaptat deja situației provocate de pandemia de COVID-19 și este pregătit pentru o creștere ușoară a numărului de cazuri înregistrate.

Cu toate acestea, el a avertizat că, în cazul în care numărul de noi infectări ar depăși 2.000 pe zi, sistemul medical ar urma să aibă probleme și ar fi nevoie de creșterea numărului de paturi din secțiile ATI, detașarea medicilor dintr-un spital în altul sau transferul pacienților din secțiile aglomerate către unele care au locuri.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Iată cum poți economisi 200 de lei pe lună la factura de gaz natural
Ludovic Orban a luat decizia momentului. L-a demis chiar în această dimineață
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide