Nici la bal, nici la spital. Cum s-au înghesuit pensionarii pentru un bilet la Balul Seniorilor

Publicat: 19/09/2013, 20:15
Actualizat: 29/07/2014, 17:23

Liniștea din Lugoj a fost tulburată joi dimineața de zeci de pensionari care s-au înghesuit, în spatele Primăriei, cu noaptea în cap, să prindă un bilet la Balul Seniorilor, care se va organiza la finalul acestei luni. Ține de obișnuința noastră, explică șefa Direcției de Asistență Socială, co-organizator al petrecerii alături de Primăria din localitate.

„Am ajuns să ne îmbulzim la apă sființită, la biserică, la mânăstire. Așa ceva nu este posibil, mai ales că nu se dădea nimic gratis. La ora 8 dimineața erau deja 80 de pensionari care așteptau să prindă un loc la Balul Seniorilor. Veniseră cu noaptea în cap. Pensionarii au improvizat inclusiv liste de așteptare, care nu s-au respectat, pentru că la ora 8 nu erau prezente toate persoanele trecute pe liste”, a declarat pentru gândul directorul Direcției de Asistență Socială Lugoj, Angela Uscat.

Din dorința de a prinde un bilet la petrecerea organizată în cinstea lor, pensionarii au început să se împingă, iar atunci când s-a deschis ușa Primăriei, cei aflați la coadă, mai în spate, au căzut. Imaginile video surprinse arată cum unii dintre cei căzuți au avut nevoie de ajutor ca să se repună pe picioare.

La fața locului au fost prezenți inclusiv câțiva polițiști care aveau rolul de a asigura liniștea publică. „Nu ne-am așteptat la așa ceva. Avem bilete suficiente pentru toată lumea la ora aia. Doar 25 de persoane au plecat fără să mai prindă un loc, din cele 480 scoase la vânzare”, a mai spus Uscatu.

Unei femei i s-a făcut rău

Reprezentanții poliției au declarat pentru gândul că oamenii legii nu au intervenit pentru a calma spiritele. „Nu a fost nimeni dus la secție și nu a fost amendat nimeni. La fața locului a existat o patrulă de poliție încă de la primele ore ale dimineții pentru a supraveghea buna desfășurare a lucrurilor”, au precizat reprezentanți din cadrul Poliției Locale Lugoj.

Potrivit acestora, la un momentdat, unei femei i s-a făcut rău. Nu a fost nevoie de intervenția salvării. „Pensionara și-a revenit după ce a fost așezată pe un scaun și i s-a dat un pahar cu apă”, au mai spus oamenii legii.

Miza pentru care s-au îmbrâncit: aperitiv, sarmale, friptură, tort

Primăria Lugoj, împreună cu Direcția de Asistență Socială organizează pe data de 27 septembrie Balul Seniorilor, la care vor participa 480 de pensionari, care și-au cumpărat un bilet, contra a 10 lei de persoană.

Potrivit organizatorilor, participanții vor avea parte de momente artistice, printre invitați fiind și Ansamblu Jana. „Va fi muzică populară, muzică ușoară și o suită de dansuri. Vom avea aperitiv, sarmale, friptură, tort. Va fi concurs de dans cu premii, iar toată lumea va pleca de la acest bal cu un cadou din partea Direcției de Asistență Socială Lugoj și a Primăriei Municipiului Lugoj”, a mai spus Angela Uscat.

Organizatorii și-au luat inclusiv măsuri de precauție pentru a preveni revânzarea biletelor. „Biletele s-au dat numai pe bază de buletin. Au fost cazuri în care s-au dat maxim trei bilete unei persoane. Era fiul, soția acestuia și mama bărbatului, toți pensionari. Am luat această decizie și pentru a preveni apariția cazurilor în care o persoană cumpără bilete la Balul Seniorilor pentru o scară întreagă de bloc”, a mai spus reprezentantul Direcției de Asistență Socială Lugoj.

Cum se vor da de la anul biletele la Balul Seniorilor

Angela Uscat are și o inițiativă – să-i propună primarului orașului, Francisc Boldea, ca de la anul, la Bal, să participe doar pensionarii cu venituri mici. „Știu că această măsură este una discriminatorie, dar consider că acest bal ar trebui să se adreseze pensionarilor care au venituri foarte mici. De la an la an interesul pentru acest eveniment este tot mai crescut, dar din păcate nu îi putem mulțumi pe toți cei 11.000 de pensionari câți sunt în Lugoj, pentru că nu avem o sala care să aibă mai mult de 500 de locuri”, a mai spus șefa de la Direcției de Asistență Socială Lugoj.

Pe de altă parte, viceprimarul de la Lugoj, Alin Tech, a spus că a propus în plenul Consiliului Local să se stabilească în mod clar că cine merge anul acesta la Balul Seniorilor să nu mai participe și anul viitor, pentru a se evita incidentele.

Pentru fiecare persoană care participă la Balul Seniorilor, Consiliul Local achită 40 de lei, din banii plătiți de participanți urmând a se achiyiționa cadourile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens