Nicușor Dan, invitație la vot pentru susținătorii lui Traian Băsescu: Invit alegătorii PMP să dea un vot util, adică pentru mine

Nicușor Dan, invitație la vot pentru susținătorii lui Traian Băsescu: Invit alegătorii PMP să dea un vot util, adică pentru mine
Nicușor Dan, invitație la vot pentru susținătorii lui Traian Băsescu: Invit alegătorii PMP să dea un vot util, adică pentru mine / Sursă Foto: Alexandra Pandrea, Gândul
Publicat: 13/08/2020, 22:39
Actualizat: 06/04/2021, 17:09

Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, i-a invitat pe susținătorii lui Traian Băsescu să voteze cu el: „Îi invit pe alegătorii PMP să voteze pentru a scăpa de administrația PSD din București și votul ăsta înseamnă un vot pentru mine”, a spus Nicușor Dan, în direct la Digi24.

Invitația lui Nicușor Dan către simpatizanții lui Băsescu

Nicușor Dan este de părere că lupta din aceste alegeri locale va fi dată între anti-PSD și PSD.

De asemenea, candidatul dreptei a mai spus că el a fost de la început adeptul unei alianțe cu PMP.

„Lucrul care contează este că avem un bloc al partidelor de dreapta PNL – USR – PLUS, care cum am spus se duce către 55%, avem pe de altă parte PSD-ul, care este undeva la 30% și asta este bătălia care contează.

PSD-ul, din fericire pentru noi, nu a reușit să facă o alianță cu aliații săi tradiționali – ALDE și Pro România, pentru că în București este un partid toxic, asta este explicația mea.

Lupta o să se dea între anti-PSD – reprezentată de această alianță – și PSD. În rest, fiecare candidează pentru diferite scopuri. E foarte legitim ca PMP-ul să aibă un candidat.

Eu am fost un adept al alianței împreună cu PMP. Adică în loc să fie trei partide, să fie patru. Nu s-a întâmplat, nu cred că e cineva de vină, nici PMP-ul, nici PNL-ul, nici USR-PLUS. Așa s-a întâmplat, la negocieri nu a fost invitat PMP-ul. Acestea fiind spuse, PMP-ul e obligat să candideze ca să-și ridice lista de consiliu general.

În schimb, votanții PMP-ului, așa cum spun toate sondajele, sunt votanți de dreapta, care s-au săturat de această administrație PSD din București și sunt convins că vor da un vot util pentru Primaria Capitalei, lupta dându-se între mine și Gabriela Firea.

Îi invit pe alegătorii PMP să voteze pentru a scăpa de administrația PSD din București și votul ăsta înseamnă un vot pentru mine.

Traian Băsescu are o candidatură legitimă din partea partidului domniei sale, Partidul Mișcarea Populară, alegătorii însă, fără îndoială, simpatizanții PMP care fără îndoială vor vota lista de consilieri a partidului și sper eu că vor avea, și îi invit să aibă un vot util în lupta cu administrația PSD”, a spus Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase