NINSORI pe Valea Prahovei. Utilajele de deszăpezire intervin pe DN1 și DN1A

NINSORI pe Valea Prahovei. Utilajele de deszăpezire intervin pe DN1 și DN1A
Publicat: 14/05/2012, 15:08
Actualizat: 14/05/2012, 15:38

Mai multe utilaje de deszăpezire acționează, duminică seară, pe DN1 și DN1A, în zona de nord a județului Prahova, unde ninge, iar zăpada a început să se aștearnă pe carosabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Duminică seară a început să ningă în zona de nord a județului Prahova, la granița cu județul Brașov, astfel încât pe DN1, în zona stațiunilor Azuga, Bușteni și Sinaia și pe Drumul Național 1A, în zona localităților Cheia și Măneciu, pe carosabil s-a așternut un strat de zăpadă de un centimetru.

Potrivit reprezentanților Poliției Prahova, mai multe utilaje de deszăpezire intervin pe cele două drumuri naționale. Astfel, pe DN1 se împrăștie material antiderapant, în timp ce pe DN1A un utilaj împrăștie antiderapant, iar un alt utilaj cu lamă intervine pentru îndepărtarea zăpezii, fără să fie înregistrate blocaje în trafic.

Și în județul Brașov a început să se depună zăpadă pe DN1 și DN73A, la Predeal, însă nici acolo nu au fost semnalate probleme în trafic.

În schimb, zăpada și viscolul au creat probleme în județele Suceava și Neamț.

Astfel, circulația rutieră a fost închisă, duminică seară, pe DN17A Câmpulung Moldovenesc – Rădăuți, din cauza zăpezii care s-a depus pe carosabil, traficul fiind redirecționat pe drumul Gura Humorului-Suceava-Rădăuți sau Gura Humorului-Păltinoasa-Solca.

De asemenea, la ora 19.30 a fost restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe toate drumurile din județul Suceava, din cauza ninsorii abundente și a zăpezii care s-a depus pe carosabil. Potrivit Poliției Suceava, tirurile care vin din Ucraina sunt oprite în parcările sau în locuri amenajate de pe marginea drumurilor, inclusiv până în orașul Siret.

Pe DN2E Fălticeni – Păltinoasa și pe DN17 Suceava – Gura Humorului se circulă cu dificultate din cauza zăpezii, aceeași situație fiind și pe DN2 Suceava – Siret, în zona Bălcăuți, unde două tiruri derapaseră, blocând traficul.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, declara corespondentului MEDIAFAX că secțiile de Drumuri Naționale ale CNANDR din județ acționează cu utilajele din dotare, în condițiile în care contractele cu firmele de deszăpezire s-au încheiat la 31 martie, autoritățile sucevene solicitând suplimentarea cu utilaje de la secțiile din județele Botoșani și Vaslui.

În județul Neamț, pe DN15B, pe tronsonul Poiana Largului – Pipirig, unde mai multe tiruri nu mai puteau înainta din cauza zăpezii depuse pe carosabil, s-a acționat cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant, iar autovehiculele și-au continuat drumul.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, lapoviță, ninsori și vânt puternic în 20 de județe ale țării, valabilă de duminică, ora 18.00 până luni la ora 15.00.

În Transilvania, Moldova și în zona montană, în seara zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 de kilometri pe oră, îndeosebi în estul țării, și de peste 80-90 de kilometri pe oră la munte.

De asemenea, duminică vor fi ploi însemnate cantitativ la munte, precum și în centrul și estul țării, local putând depăși 20 – 25 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea cod galben este valabilă pentru județele Maramureș, Suceava, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Harghita, Neamț, Iași, Mureș, Bacău, Vaslui, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Galați și parțial în Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani