Noi cazuri de infectare cu Covid-19, pe un șantier din Iași. Aproape 20 de muncitori vietnamezi, confirmați pozitiv

Noi cazuri de infectare cu Covid-19, pe un șantier din Iași. Aproape 20 de muncitori vietnamezi, confirmați pozitiv
Noi cazuri de infectare cu Covid-19, pe un șantier din Iași (FOTO - Arhivă)
Publicat: 25/09/2020, 18:20

După ce, săptămâna trecută, 21 de angajați vietnamezi din Iași au ieșit pozitiv la testul Covid-19, acum alți colegi din aceeași țară și de la aceeași companie au fost confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat al companiei la care sunt angajați, în acest moment 24 de muncitori vietnamezi sunt internați, în total, în spitalele din Iași, cu forme ușoare și medii ale infecției.

„Starea colegilor mei vietnamezi, de sănătate și de spirit, este una bună, datorită grijii pe care o au medicii. Ei vorbesc cu familiile lor în fiecare zi, iar cei dragi lor nu mai sunt ingrijorați”, a declarat Vi Vi Tuan, managerul echipei de muncitori vietnamezi, citat de Mediafax.

Potrivit reprezentanților companiei, managementul a acordat o atenție sporită grupului format din 52 de muncitori vietnamezi, aceștia lucrând în echipe distincte pe șantierele firmei Conest, în spații deschise.

Mai mult, transportul acestora a fost făcut cu respectarea normelor de distanțare, fără ca angajații vietnamezi să interacționeze cu ceilalți, iar aceștia nu au părăsit incinta șantierelor și nu au intrat în spații publice, mai informează compania.

„Conest a aplicat și măsura testării periodice a angajaților ca măsură de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19. Din păcate, așa cum s-a întâmplat în toate domeniile de activitate, în Iași, în țară și în lume, la testarea de rutină din 19 septembrie, 21 din cei 52 de angajați vietnamezi au ieșit pozitiv la teste. Am luat atunci măsurile indicate de autorități (…) Ne așteptăm să apară și alte cazuri întrucât am ținut permanent legătura cu medicii și am efectuat testări periodice. Astăzi, vineri 25 septembrie, au venit rezultatele testelor pentru 28 de muncitori vietnamezi. 17 muncitori din cei 28 retestați au ieșit pozitiv. 11 sunt în continuare izolați. S-au luat toate măsurile prevăzute de legislația sanitară”, se mai arată în comunicat.

A fost focar de coronavirus și pe un șantier din Capitală, luna trecută! Peste 30 de muncitori indieni au fost infectați

Un focar de coronavirus a fost descoperit pe un șantier din Capitală, la sfârșitul lunii trecute, la construcția unui bloc din cartierul Berceni, unde lucrau 108 muncitori de origine indiană.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat atunci că 32 de muncitori au fost confirmați pozitiv, precizând că ei sunt din India, stau de un an în România și lucrează la un șantier de construcții pentru un complex rezidențial din Sectorul 4 al Capitalei.

Starea angajaților era una bună și prezentau simptome ușoare, a spus Arafat. Pacienții au fost internați la Spitalul Victor Babeș și la Matei Balș, unde au fost duși cu un autocar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Dosar penal în cazul șantierului din București unde 34 de muncitori indieni s-au infectat cu noul coronavirus

Direcția de Sănătate Publică a descoperit un focar de infecție pe șantierul unde lucrau 108 muncitori indieni, iar GÂNDUL.RO a prezentat detalii în exclusivitate despre acest caz șocant.

Potrivit stiripesurse.ro, Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 anunță că a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul șantierului din București unde 34 de muncitori indieni au fost descoperiți pozitivi cu coronavirus.

Polițiștii Secției 26 din București s-au deplasat la șantierul celor doi dezvoltatori imobiliari care controlează Metropolitan Residence, pentru a fi efectuată – alături de reprezentanții DSP – o anchetă epidemiologică, iar 34 de muncitori indieni aufost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 24.08.2020 dosarul penal nr. 5941/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C.p.

În fapt, la data de 22.08.2020, în jurul orelor 17:15, organele de poliție din cadrul Secției 26 Poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu au fost solicitate să se deplaseze la adresa din Mun. București Sector 4, Șos. Berceni nr. 94, locație la care se află un șantier, spre a însoți organele abilitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică București, în vederea efectuării unei anchete epidemiologice în zona locurilor în care sunt cazați muncitorii unei societăți comerciale.
În urma efectuării anchetei epidemiologice s-a descoperit un număr de 34 de angajați confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, din totalul de 108, șantierul în discuție fiind supus măsurilor de carantinare. Urmare a sesizării înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate”, se arată în comunicatul Judecătoriei Sector 4.
Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică