Noi detalii în cazul lui Dani Alves, acuzat de viol. Fotbalistul nu a folosit prezervativ, iar victima ia antivirale

Noi detalii în cazul lui Dani Alves, acuzat de viol. Fotbalistul nu a folosit prezervativ, iar victima ia antivirale
Sursă Foto - Digisport
Publicat: 26/01/2023, 21:48

Dani Alves, cel mai titrat jucător din istoria fotbalului, se află în arest în Barcelona, după ce violat o tânără de 23 de ani într-un club de noapte. Avocata victimei, Ester García López, a dat mai multe detalii despre ce s-a întâmplat în acea seară, relatează O Globo.

Avocata victimei a povestit că fotbalistul nu a folosit prezervativ, iar victima a fost nevoită să ia medicamente antivirale pentru a preveni infecțiile cu transmitere sexuală.

În plus, ea este și sub tratament psihiatric și evită să urmărească știrile despre subiect.

„Primește ajutor psihologic într-o instituție specializată în tratarea victimelor violenței. Spitalul i-a dat un tratament complet pentru a evita orice boală contagioasă, pentru că el nu s-a protejat. Ia și pastile anxiolitice, pentru a putea dormi”, a spus Lopez pentru O Globo.

”Oamenii celebri sunt mai presus de lege”

 „A plecat din club cu Ambulanța și a mers direct la Unitatea Centrală pentru victime agresiunilor sexuale. Acolo a fost tratată rapid și s-au prelevat probe. Ea nu consumase alcool în acea seară. A oferit o declarație concisă, fără contradicții, de la cap la coadă.

Pentru mine e un caz-exemplu. Oamenii celebri cred că pot face orice, sunt mai presus de lege. Multe femei se tem să-i denunțe din cauza dificultăților la nivel personal și judiciar pe care le întâmpină. Sper să se încheie cu o condamnare”, a spus avocata femeii agresate de Dani Alves.

În cazul în care va fi găsit vinovat de viol, Dani Alves riscă până la 12 ani de închisoare.

Conform mărturiei femeii care-l acuză de viol, fotbalistul brazilian ar fi aruncat-o pe podea și ar fi supus-o la perversiuni sexuale.

Dani Alves, fundașul de 39 de ani, a crezut că va scăpa dacă se va prezenta în Spania pentru a da declarații despre caz.

El a acceptat să vină voluntar din Mexic, fără a ști însă ce probe grave dețin polițiștii.

Din păcate pentru el, un tatuaj de pe abdoment i-a fost recunoscut de victimă, astfel, a fost încarcerat pe loc, potrivit Adevărul.

Potrivt „El Correo”, fundașul Dani Elves, dat afară de mexicanii de la UNAM Pumas, a căzut în capcana întinsă de poliția catalană și a venit voluntar să dea declarații.

Avocatul său a ajuns la o înțelegere cu poliția catalană ca să vină la Barcelona pentru mărturie, neștiind că acuzarea deținea deja probe solide care-l incriminează și că va urma să rămână vineri seara în arest.

Dacă ar fi rămas în Mexic, ar fi scăpat, pentru că nu există un acord reciproc de extrădare.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase