NOI FOCARE DE COVID-19. Ce spune ministrul Sănătății despre carantinarea unor orașe sau cartiere. „Fiecare caz este evaluat cu atenţie”

NOI FOCARE DE COVID-19. Ce spune ministrul Sănătății despre carantinarea unor orașe sau cartiere. Fiecare caz este evaluat cu atenţie
ALERTĂ. Transmiterea comunitară poate băga în carantină noi orașe din România / Sursa FOTO: https://www.europafm.ro
Publicat: 23/06/2020, 19:17

Autoritățile nu iau în considerare la acest moment instituirea carantinei în anumite județe în care au fost înregistrate multe cazuri recente de COVID-19, dar nici nu exclud trecerea la o astfel de măsură dacă evoluția epidemiologică o impune.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi, că în prezent nu se ia în considerare o carantinare a judeţelor în contextul pandemiei cu noul coronavirus, însă, în condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate sau într-un cartier, se ia în calcul şi această posibilitate.

„În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor. Fiecare caz este evaluat cu atenţie. Fiecare direcţie de sănătate publică din judeţul respectiv evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi. Acolo unde există focare, acele focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi pentru tratament cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a spus Tătaru.

Topul județelor cu număr mare de infectări COVID-19

Alte 214 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 24.505. Potrivit datelor raportate marți de Grupul de comunicare strategică, numărul deceselor a ajuns la 1.539, în ultima zi pierzându-și viața 16 pacienți.

Potrivit celei mai recente raportări a Grupului de comunicare strategică, cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus sunt în județul Suceava – 3.946, București – 2.778, Brașov – 1.245, Botoșani – 974 și Neamț – 952 cazuri.

Nelu Tătaru:

Potrivit ministrului Sănătății, România se află pe o curbă descendentă în ceea ce priveşte cazurile noi de coronavirus. El a afirmat, totuși, că nu se poate vorbi de măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie.

„În măsura în care vom avea o evoluţie normală, la fel cum previzionăm cu o creştere uşoară a numărului de cazuri, mergând spre cea de-a doua săptămână cu o scădere a numărului de cazuri, ne gândim ca după 1 iulie să avem şi celelalte măsuri de relaxare. Nu putem vorbi despre aceste măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie, când vom face şi evaluarea săptămânală şi la cele 14 zile a ultimelor măsuri de relaxare pe care le-am acordat. Orice măsură de relaxare are şi o asumare a creşterii numărului de cazuri. Această creştere trebuie să fie una progresivă uşoară de la o zi la alta, nu o creştere exponenţială. În măsura în care urmărim fiecare caz în parte, urmărim fiecare focar, anchetă epidemiologică, putem gestiona şi locaţia sau focarul care este în constituire”, a mai spus ministrul Sănătății.

În măsura în care nu avem o creştere exponenţială, putem controla atât medical, cât şi epidemiologic această evoluţie şi o putem gestiona. Nu suntem în acest moment în acea situaţie în care să gândim că la 1 iulie toate sunt închise şi nu vor mai fi măsuri de relaxare” – Nelu Tătaru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”